Smink & Makeup

Nagy felfedezés: Sigma Synthetic Precision Kit

2012. március 01. spacegirl

A Facebookon már mutattuk nektek, hogy milyen jó kis csomagot kaptunk a Sigmától. A termékek közül nekem a legnagyobb felfedezés a Synthetic Precision Kit volt, amely - nem meglepően - egy szintetikus szálú ecsetekből álló szett.

Papírdobozban érkeztek

Hasonló ecsetem egyáltalán nincsen és első ránézésre nem is nagyon tudtam, hogy mihez tudnék velük kezdeni. Persze azonnal megnéztem a Sigma oldalán, hogy mégis mire jók ezek a szem ecsetnek nagy, arc ecsetnek pedig apró darabok. A hivatalos leírás meg is adja a választ: ez a szett arra lett kifejlesztve, hogy azokra az érzékeny és precíz területekre is legyen ecsetünk, ahol egyébként az ujjunkat szoktuk használni. Nem tudom, ki hogy van vele, de én például mindig az ujjammal oszlattam el korrektort a szemem alatt vagy a bőrhibákon, mert a korrektor ecsetek közül egyik sem vált be igazán erre a célra.

Azt kell mondanom, hogy ez a szett egy álom! Mindegyik ecset az ún. Sigmax szálakkal készült, melyek a tövüknél szürke színű, de fehérben végződő finom szintetikus szőrök. Mindegyik ecset nagyon tömött és hihetlenül puha, öröm velük dolgozni. Folyékony, krémes és por állagú termékek felvitelére egyaránt alkalmasak. Az ujjunknál ezerszer jobb applikátorok! Szépen, egyenletesen oszlatják el a velük felvett terméket, és így valamivel kevesebbet is kell azokból használni.

A szettben négy ecset található:

P80 - Precision Flat / egyenes precíziós ecset: ez az ecset ideális a pattanások, napfoltok, egyéb bőrhibák korrektorozásához, majd púderezéséhez.

P82 - Precision Round / gömbölyű precíziós ecset: ez az az ecset, amely a legjobban hasonlít az ujjunkra, így ideális például szemhéjpúder alap, illetve highlighter felvitelére az orrnyeregre, arcsontra és a száj feletti részre.

P84 - Precision Angled / ferde precíziós ecset: a ferde alak tökéletes a precíz kontúrozásra az orr szélén vagy az arcsont alatt, illetve persze a szemöldökcsonton is.

P86 - Precision Tapered / kúp precíziós ecset: a kúp alak ideális a nehezen megközelíthető területek korrektorozására, például a szem alatt, az orrcimpáknál, az áll mélyedésében vagy a száj körül.

Az alábbi videóban meg is nézhetitek, hogyan működnek a gyakorlatban.

Ezek az ecsetek végre olyan területen adtak hozzá a "gyűjteményhez", amire eddig nem találtam meg a jó megoldást és a kezemet használtam, ami mint tudjuk, nem a legtökéletesebb és nem is a leghigiénikusabb megoldás. Nem nélkülözhetetlen, de nagyon praktikus és jó kis darabok, örülök, hogy hozzájuk jutottam.

A szett ára egyébként 49 dollár, azaz kb. 10.600 Ft, ami egyben egy kicsit sok, hiszen rögtön négy ecset is érkezik hasonló célokra. Külön-külön 14 dollárba, azaz kb. 3.000 Ft-ba kerülnek, ennyit simán megér bármelyik szerintem. Bár mind a négy ecset remek, a magam részéről legtöbbször a P82-es és P86-os ecsetet használom, úgyhogy ha kipróbálnátok, de nem az egész szettet, akkor ezeknek a beszerzését ajánlom.

A terméket a Sigmától kaptuk, feltételek nélkül, azért született róla poszt, mert elnyerte a tetszésünket. A posztban affiliate linkek találhatók, azaz ha innen a Sigma oldalára jutva vásároltok, azután jutalékot kapunk. Meggazdagodni ebből nem fogunk, és tényleg csak olyan terméket ajánlunk, amit nem fogtok megbánni.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása