Smink & Makeup

Emeld ki a szemed!

2012. március 02. spacegirl

A természetes, semleges árnyalatokkal eléggé biztosra lehet menni a sminkelésben, sokan vannak - köztük én is-, akik ugyanazt a színt, ugyanazt a palettát választják nap mint nap, és csak néha kísérleteznek merészebb árnyalatokkal. Az alábbiakban ahhoz adunk pár tippet, hogy milyen színeket érdemes választani, ha ebből kilépve szeretnéd erőteljesen kiemelni a szemedet.

Zöld szemhez

A naplemente árnyalatai, a sárga és a vörös csodásan kiemelik a zöld szemet. A zöld és a narancs egymás komplementerei a színkörön, azaz felerősítik egymás hatását anélkül, hogy összeütközésbe kerülnének. Ezek a színek fémes textúrákkal néznek ki a legjobban, úgyhogy nyugodtan használj rézvörös krémes szemfestéket a szemhéjon és a szem sarkában is.

Mogyoróbarna szemhez

A mogyoróbarna szemhez szerencsére gyakorlatilag minden szín illik. A leginkább vibráló párosítás viszont a királykék! Egy tiszta kék tusvonal és egy a vízvonalon elsatírozott kék ceruza tökéletesen kiemeli a mogyoróbarna szemet.

Kék szemhez

A kék szemek általában magukban is elég feltűnőek, sokan nem is törekednek rá, hogy még jobban kiemeljék. Ha azonban szeretnéd még hangsúlyosabbá tenni őket, akkor magenta vagy fukszia árnyalatot érdemes kipróbálnod, ezek gyönyörűen kiemelik a szemed.

Barna szemhez

A barna szemhez az élénk és a pasztel színek egyaránt illenek, de a szürke a legtökéletesebb választás, ha ki akarjuk emelni. A szürke általában tipikus és uncsi választás, de a barna szemnél remekül működik, mert az ezüstös tónus szemben áll a meleg csokoládébarnával, így kiemeli azt.

 

via Beautylish

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása