Smink & Makeup

MAC 2012-es trend prezentáció

2012. március 23. Katushka

Tegnap részt vettem a MAC 2012 tavaszi-nyári trendprezentációján, amit a Westend-ben található üzletükben tartottak. Nagyon hasznos és tanulságos volt, még akkor is ha magamat egyáltalán nem tartom trendkövetőnek, főleg nem a sminkek terén :) De gondolatébresztőnek nagyon jó volt!

A MAC nemzetközi sminkmesterei 4 kategóriát fogalmaztak meg: ATH-ELITE, ORE-INSPIRED, NOUV-EAU, NEO-N.

Mindegyik "irányzat" lényege a tiszta, szép bőr és a nőiesség.

ATH-ELITE

Sportos, ultrafényes frissességet sugárzó bőr, az egészséges színek feltűnése a szezon divatjában, az atletikusan vibráló ATH-ELITE. Lefordítva: egészséges bőrszín, nem agyon mattított bőr, és fényes, vizes ragyogás.

 

Gyönyörű, ragyogó, sminktelennek tűnő külső, sokkal sportosabb és valódibb érzéssel, mint amilyet a múltban tapasztalhattunk: ez a szezon nem a teljesen fedő alapozásé. Az alapozónak tökéletesnek, de ugyanakkor tisztának és fiatalosnak kell lennie."

ORE-INSPIRED

Az ajkat, szemet és orcákat kihangsúlyozó, csodálatos fényesített, csiszolt fémesség, amely a lehető legmodernebb megközelítése a nyári barnulásnak.

 

A SS2012 esetében ez természetesen nem a sivatagi barnaság, habár az világlátott, sokat utazott nő benyomását keltené. Valójában nem annyira az arcbőr tónusának felmelegítéséről van szó, hanem sokkal inkább a szem, száj és orca kihangsúlyozásáról, a barnaság különböző árnyalatainak segítségével. A színeket illetően gondolkozzunk fémes, rézszínű, rozsda, terrakotta vagy barack árnyalatokban, és keretezzük bármivel, ami egyszerű, matt és barna alapú. A tükröződés és a hőség alapeleme az SS2012 barna árnyalatainak.

NOUV-EAU

Gyengéd színárnyalatok a szezon lágyabb oldalához, a finom barackszíntől a halvány eszpersszóig, a visszafogott színek viselésének legtalálóbb módja.

 

A csinos, a tiszta és valami csillogóan éles között egyensúlyozva ez a stílus nem annyira a múltbeli külső retrója, sokkal inkább a nőiesség újraértelmezése, egy korszak szellemének elkapásával. Míg az ajak és az arc az őszibarack, sárgabarack és eper cukormázas árnyalatait kapja, ez a trend alapvetően a szemre épül: a szemhéjat és az alsó szempillákat diffúz pasztell- és hússzínek élénkítik fel, némi feketével. Érzéki, rendkívül nőies, könnyed és kifinomult, anélkül, hogy negédes vagy érzelgős lenne: a visszafogott szépség legjava.

NEO-N

A dinamikus, nagyvárosi, neoprén árnyalatok kortárs újragondolása, melynek könnyedsége, az agresszió hiánya miatt egyszerűen válhat éles vonalúvá a tiszta pigment szem és száj.

 

A graffiti ihlette. Dinamikus. Letisztult. A végletekig nagyvárosi… ezt a szezont az erőteljes, sportos színek gyorsítják fel, amelyek a szépség és a divat terén is kemény iramot diktálnak. Ennek a ragyogó, nem mereven graffiti-szerű stílusnak a lényege a neoprén színek viselete a telt, edzéstől friss bőrön, és a megfontolt, könnyed eleganciával viselt, áramvonalas szemöldök. A tavalyi nyár agresszív, ütős színei után az idei szezon felturbózott árnyalatainak sportos eleganciája inkább kifinomult részletességet ad az arcnak, mint vad színorgiát.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása