Smink & Makeup

Kipróbáltuk: Fleur de Sante primer és alapozó

2012. április 24. spacegirl

Bár tavaly nyár óta többnyire csak BB krémeket használok, időnként, elsősorban a tesztek kedvéért kipróbálok alapozókat is. Ezúttal a Fleur de Sante alapozóját próbáltam ki, amely egy primerrel volt egybecsomagolva.

Az alapozó jelenleg két színben érhető el, nekem egy harmadik, cameo névre hallgató változat van meg, ez a legvilágosabb. A primert a hidratálás után, de az alapozás előtt kell használni, arra szolgál, hogy feltöltse az apró ráncokat és pórusokat, illetve tartósabbá tegye az alapozót.

A primer egy standard, egyszerű csomagolást kapott, amire a termék neve, márkája stb. átlátszó matricával van ragasztva. Ez sajnos eléggé olcsó hatást kelt. Ennél a terméknél meggyűlt a bajom az adagolással, általában a kelleténél több jön ki belőle. A primert elsősorban azokra a területekre szoktam felvinni, ahol tágabbak a pórusaim, illetve előfordulnak apróbb ráncok - tehát nem az egész arcomra. Bár van néhány primerem, nem szoktam őket rendszeresen használni, mert általában pattanásokat okoznak nálam. Így ezt a primert is csak alkalmanként használtam, így nem is okozott gondot.

Ez a primer egy átlátszó, könnyen sikló, szilikonos tapintású zselé.

Az alapozó egy kék színű, pumpás csomagolást kapott. Látszik rajta, hogy nem prémium termékről van szó, de első ránézésre teljesen rendben van a dolog: praktikus, jól szállítható a kiszerelés.

Sajnos nekem ennél is meggyűlt a bajom az adagolással, néha túl kevés, néha túl sok jön belőle, sőt időnként még fröcsköl is, így érdemes óvatosan bánni vele.

A termék maga nagyon könnyű, egészen folyós állagú. Meglepően erős illata van. A fedése inkább gyenge-közepes, de építhető. Az enyhébb pirosságokat szépen kiegyenlítni. A finish-e félmatt, elfér rajta egy vékony réteg púder. Vettem egy mintát a homlokomról, az első minden előtt, a második pedig a primer+alapozó+púderezett állapot. Bár sajnos a fények és beállítások nem teljesen ugyanolyanok, így is látszik, hogy a pórusok sokkal kevésbé feltűnőek és kiegyenlítettebb a bőrszínem.

Teljes arcon pedig így néz ki a dolog:

Előtte

Utána - egyáltalán nincs maszk hatása

Ami a tartósságát illeti, egy egész napot nem bír ki, de kb. 6 órát igen. Egy munkanap alatt 1-2 újrapúderezés ráfér.

Az alapozó eredeti ára 2.590 Ft, de most úgy látom, 1.590 Ft-ra van leárazva. Eredeti áron sem drága szerintem, de 1.590-ért tényleg nagyon kedvező. A primer pedig 4.990 Ft helyett most 2.490 Ft. Ha még nem használtál primert és szeretnél kipróbálni egyet  kedvező áron, akkor ez egy remek alkalom. 4.990-et egyébként nem adnék érte, de 2.490-ért szerintem megéri kipróbálni.

A termékeket a Fleur de Sante-tól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása