Smink & Makeup

Beszámoló a MAC őszi téli trendprezentációjáról

2012. június 21. Katushka

Ma délelőtt volt szerencsém ismét ellátogatni az Estee Lauder Magyarország központjába, ahol is megismerkedtünk harmadmagammal a MAC őszi-téli trendjeivel és olyan ajándékokkal és élményekkel lettünk gazdagabbak, amit még jó ideig fogok emlegetni :)

image002.jpg

A prezentációt Carolina Pettersson tartotta, aki a MAC egyik vezető nemzetközi sminkmestere. Igazi megtiszteltetés volt vele találkozni és beszélgetni vele. Valamiért mindig attól félek, hogy azok a mesterek, akiknek munkája már már ikonikussá vált, megközelíthetetlenek. De ismét kellemeset csalódtam. Ennyire kedves és közvetlen emberrel nagyon régen találkoztam. A prezentáció során maximálisan partnerként kezelt minket, meghallgatta kérdéseinket és véleményeinket. Ennek köszönhetően az ott töltött 1,5 óra fél órának tűnt, úgy elszaladt az idő.

CarolinaPettersson_8.5x10.jpg

Meghallgathattuk Carolinától, hogy milyen trendeket irányoz elő az idei őszi téli időszakban a MAC. Szebbnél szebb sminkekkel szemléltette azokat az irányzatokat, melyet a későbbiekben a legtöbb mester és sminkes követni fog. Összesen 4 irányzatot mutatott be nekünk és megnézhettük, hogy milyen újdonságok várnak ránk a hidegebb hónapokban!

Sense+Sensibility

Mi is az az irány, ami manapság egy modern nőt jellemez? Egészséges, érzéki, letisztult, kiegyensúlyozott, elegáns, ugyanakkor könnyed és ápolt megjelenés. Nem kell brutál sminkekre gondolni! Inkább csak a természetességre.

„Időtlen klasszikusokat alkalmazunk modern módon – ezek olyan elemei a sminkelésnek, amelyek sosem mennek ki a divatból, csak újra feltalálják őket” - Terry Barber

Összefoglalva az ajak tökéletesen tiszta kiemelése (egyszerű mélyvörössel), az arcon enyhe pír és a telt szemöldökök adják meg azt az összképet, amit szinte mindenki pillanatok alatt magáénak érezhet. 

M.Lhuillier_2033_AW13_PW_RT.jpg

(Monique Lhuillier)

Balmain_2053_AW13_PW_RT.jpg

(Balmain)

C.Herrera_2075_AW13_PW_RT.jpg

 (Carolina Herrera)

Roam-Antique

Ez a szezon a globális, független nőt célozza meg, de ne annyira a „bohó fesztiválozó”-ra gondoljunk, inkább a „felnőtt, érett asszony” stílusra. Ez ugyan kissé excentrikus, de azért egy világutazó inkább kiegyensúlyozott, mint vakmerő. A sötét, mély érzésű árnyalatoktól a hipnotikus ékszer-hatású fémesekig, ez a trend az arányaival és mélységével való játékra épít.Nevezzük talán a füstös árnyalatok kortárs újragondolásának. A kulcsárnyalatok? Azok, amelyeket a világ bebarangolása ihlet – sivatagi sziklák, napnyugta, az uszadékfa barnája, a napbarnított bőr, homok, ásványok, a szilva és az áfonya árnyalatai, fémes szürkék az aszfalttól és a betontól a paláig és a grafitig – mindez arra szolgál, hogy sejtelmes mélységet adjon az ajaknak és a szemhéjnak.

„Ennek a szezonnak a bohém stílusa nem a szakadt lányoké. Inkább az elegáns különc fantáziaképéről van szó, egy nőről, akinek választékos, ugyanakkor egyedi az ízlése.” - Lyne Desnoyers

Etro_2196_AW13_PW_RT.jpg(Etro)

H.Hackermann_2246_AW13_PW.jpg

(Haider Ackermann)

Etro_2218_AW13_PW_RT.jpg

(Etro)

Hone-Stucture

Az arc konstrukciójának és kontúrjainak felfedezése nem épp új ötlet a szépségiparban - néhány szezon óta formálódik már, és akkor teljesedett ki, amikor az SS2012 több rétegű, sportos csillogásba vonta a bőrt -, az AW2012-nél azonban ez a koncepció egészen új irányt vesz. A csontstruktúra az előző szezonban a rendkívüli kihangsúlyozásról szólt, idén azonban azon lesz majd a hangsúly, hogyan adjunk mélységet az arcnak árnyékokkal. Legtisztább formájában ez a trend egy csupasz, szoborszerű arcra alapoz, amely olyan, mint egy vászon a szemöldöknek (egyenesebb, erősebb, céltudatosabban ápolt, olyan, mintha erre volna felfüggesztve a többi vonás) – valójában a szemöldök a tengelye annak, ami kortárssá teszi ezt a kiegyensúlyozott, lecsupaszított külsőt.

„Ebben a szezonban fordítottunk egyet – most nem annyira a kihangsúlyozásé, hanem a kontúr mélyítéséé a főszerep. Így árnyalt arcot hozunk létre, mely kissé ugyan beesettnek és riadtnak hat, de kivételesen szép, és nem idegen” - Andrew Gallimore

Összefoglalva, használjunk szépen eldolgozott kontúrozást és highlightert annak érdekében, hogy még inkább kiemeljük az arc mélységeit. Ez mondjuk kicsit ellentmondásosan hangzik, de mégis ez a lényeg :) Játszunk a fényekkel!

Marni_2160_AW13_PW.jpg

(Marni)

L.Grey_2061_AW13_PW.jpg

(Louise Gray)

A.Wang_2104_AW13_PW_RT.jpg

(Alexander Wang)

Arti-Tech

Bár a fekete szemhéjtus elválaszthatatlanul összefonódik a múlttal (a húszas évek bakfisos, a negyvenesek macskaszerű, az ötvenesek szárnyas, a hatvanasok fricskázó, a hetvenesek punk és a nyolcvanasok New Wave stílusával…), a Make up Artistok ebben a szezonban lerázták róla a retro- elentéstartalmakat, és szokatlan stílusban értelmezik újra graficizmusát. A fő referenciapontok: keleti precizitás, és arisztokratikus elegancia – az új hullámos tusvonal kifinomult, eredeti és figyelemfelkeltő, egy igen művészi kis trükk a szemmel. Tulajdonképpen egy klasszikus elemet dolgozunk át valami nonkonformistává.

„Ebben a szezonban nem klasszikusként alkalmazzuk a szemhéjtust. Hanem vezetővonalként, hogy geometriát teremtsen az arcon.” - Gordon Espinet

tus.jpg(Frankie Morello - Ez a legnagyobb kedvencem! Ezt nevezem én technikának!!)

Erdem_2010_AW13_PW.jpg

(Erdem)

Aquascutum_2062_AW13_PW_RT.jpg

 (Aquascutum)

A.Marras_2030_AW13_PW.jpg

(Antonio Marras)

A négy irányzat közül a Arti-Tech az, ami a legközelebb áll hozzám (a képek mennyiségéből gondolom már kikövetkeztettétek :) )! Ez az igazi művészet szerintem! 

És hogy mi az a kincs, amit kaptunk ma? :) El sem hiszem!!! A MAC AW12 trendkönyve!!! Ehhez szinte lehetetlen hozzájutni, és mi mégis megkaptuk!! 191 oldal tömény beauty!!!!! Szóval lesz mit gyakorolni az év hátralevő részében! :)

IMAG0871.jpg

IMAG0872.jpg

IMAG0874.jpg

IMAG0873.jpg

Hozzátok melyik vonal áll a legközelebb?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása