Smink & Makeup

Természetesség és luxus egyben - Kjaer Weis

2012. június 27. blondiegirl

A régi Opera Patika helyén októberben luxus parfüméria nyílt, a Madison. A berendezés műemlék, ennél szebb és méltóbb környezetet el sem tudunk képzelni a gyönyörű parfümös üvegeknek. Ma már számtalan szépségápolási terméket megtalálhatunk, sminkekkel is bővítették a választékot. Gyógyszertárból szépségtár lett. Előző héten a patinás múltú parfümériának a dán smink-szakértő Kirsten Kjaer Weis volt a vendége.

A2b.jpg

Kristen jelenleg New York-ban él és dolgozik, sminkesként közel 20 év tapasztalattal rendelkezik. Sokszor látott pattanásos, kipirosodott bőrt, vagy szemirritációt a munkája során és gyakran panaszkodtak neki, amikor egyes termékek "allergiás" reakciót okoztak. Körülbelül hét év fejlesztés eredménye a „zöld” Kjaer Weis márka, ami Kristen szívügye. A természetes alapanyagok használatát éppúgy fontosnak tartja, mint a modern és elegáns csomagolást. A Kjaer Weis azt a piaci igényt vette észre, hogy akik az organikus termékeket keresik, azok is vágynak a luxus kivitelezésre és nem érik be a jellegtelen külsejű sminkekkel. A híres designguru, Marc Atlan álmodta meg Kirsten számára a brandet, ő tervezte az ikonikus csomagolást. A kis vörös dobozok mintha ékszereket rejtenének. A bennük lévő fém tárolók minőségi anyagok ötvözetei (cink, magnézium, alumínium, réz) erősek és tartósak. Érzésre elég súlyosak, de még éppen nem túl nehezek.

A4.jpg

A5.jpg

Minden tégely újratölthető, ezáltal nem csak környezetbarát, hanem közel fele áron vásárolhatunk. Összehasonlításként: egy szájfény 18.000 Ft, az újratöltő 9.500 Ft.

„Szerettem volna valami egyedit, modernt, előremutatót, mégis társadalmilag felelősségtudatosat alkotni. „Végeredményben egy alternatívát szerettem volna nyújtani, amiben a gyönyörű színek, textúrák és a design egybeolvadnak az organikus, egészségre ártalmatlan formulákkal.”

Az általunk próbált szájfény a Sensuous Plum árnyalt, mely a hétköznapokon is bátran viselhető.

A001.jpg

Kellemesen krémes állagú, jól kenhető, nem folyik, illata nincs. Felviteltől számítva 2 órát  biztosan a helyén marad, ennél hosszabb időt nem bírtam ki anélkül, hogy legalább ne ittam volna, máskor az ebédidő lépett közbe. Ezeket az igénybevételeket már nem viseli jól, de szájfényhez képest kifejezetten hosszan tart. Nekem még nyáron is hamar kicserepesedik az ajkam ezért örömmel vettem tudomásul, hogy nem csak nem szárítja a számat, hanem hidratál is. Applikátor nincs hozzá, és Kristen szerint praktikus az ujjunkkal felvinni, de én bevallom nem szívesen nyúlok bele a krémekbe kézmosás nélkül, ami picit megnehezíti a hirtelen igazításokat. Legyen az a legnagyobb problémám vele.

A Kjaer Weis határozottan luxus kategóriás organikus make-up termékeket kínál, kiváló ajándék ötlet - jó adni, jó kapni.

A terméket a Madisontól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása