Smink & Makeup

Tesztelj biztonságosan!

2012. július 14. spacegirl

testing-makeup.jpeg

Sajnos nem egyszer láttam már olyat, hogy a lányok az arcukra kenegetik a tesztereket, sőt ami még rosszabb, olyat is, hogy egy sminkelésen a sminkes láthatóan megtisztítás nélkül használt ecseteket és tesztereket. Sajnos ilyen esetben könnyen terjedhetnek különböző betegségek, pl. a kötőhártya gyulladás vagy a herpesz. Figyeljetek nagyon oda, hogy veletek ne történhessen meg!

Spirálok és szemceruzák: Lehetőség szerint a szemceruzát frissen hegyezve és fertőtlenítve használjátok, a spirálokat pedig eldobható kefével. (Figyeljetek rá, hogy a hegyező is fertőtlenítve legyen!)

Szemhéjpúderek: Itt szerencsére valamivel alacsonyabb a fertőzés veszélye, mint a spirálnál vagy a ceruzánál, de mindenképpen fertőtlenített vagy eldobható eszközöket használjatok. Használat előtt töröljétek le a legfelső réteget egy zsebkendővel vagy ha van rá lehetőség, akkor kérjétek meg az eladót/sminkest, hogy ecsettisztítóval/alkohollal/benzinnel törölje át nektek. 

Pirosítók: A legkisebb kockázatot az jelenti, ha préselt pirosítókat próbáltok. Ilyenkor csak töröljétek le a felső réteget zsebkendővel és az ujjatokkal vigyétek fel a terméket. Ha krémes pirosítóról van szó, legyetek nagyon óvatosak, mert nem feltétlenül csak fertőtlenített eszközökkel nyúlkáltak bele korábban.

Rúzsok, szájfények: Sajnos ezek is nagyon veszélyesek. Az a legjobb, ha csak a kézfejeteken nézitek meg a színt. A stick-es rúzsok esetében segíthet egy alkoholos áttörlés, de ha egy mód van rá, inkább ne kenjétek ezeket a szátokra.

Szájceruza: Itt szintén a hegyezés és a fertőtlenítés segít.

Ti biztonságosan teszteltek? Volt már kellemetlen tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?

via  Makeup.com

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása