Smink & Makeup

Így használd a pigmenteket

2012. augusztus 03. Katushka

Sokan úgy definiálják meg a pigmentet, mint csodaport. De igazából nem csodaporról van szó, csak egy természetes, színes anyagról, mely nagyon apróra van zúzva, azért hogy a lehető leghatékonyabban lehessen vele bánni pl. sminkeléskor. Korábban már írtunk az összetételéről, ha érdekel akkor olvass tovább itt.

Most arról olvashattok, hogy ezeket a pigmenteket miként tudjátok használni. Biztos sokan tudjátok, hogy milyen felhasználási módjai vannak egy pigmentnek, de vannak sokan akik ezzel most találkoznak először. Most ezeket vesszük végig!

Naked_Shock_Effect2.jpg

Szemhéjfesték

Szemhéjfestékként is többféle képen használhatjuk. Használhatjuk egyszerűen bázisra felvíve, vagy nedvesen, mellyel a színt még intenzívebbé tehetjük. A lényeg a bázison van. Ha anélkül használjuk, akkor a pigment nem lesz olyan intenzív hatású, mintha bázisra vinnénk fel. Itt használható bármilyen bázis, de ha sajátjával használjuk, akkor a hatást tovább fokozhatjuk.

Naked_pigment_alkalmazás (5).jpg

(bázis nélkül / bázissal)

Tus

Ha nedves tusecsettel vesszük fel a pigmentet, akkor egészen könnyedén tudunk vele vékony és vastag tusvonalat is húzni. Megszáradás után nem lesz vízálló, de mégis tartós marad és így egyedi tusokat kreálhatunk magunknak. Én ehhez jobban szeretek egy ferde lapos ecsetet használni.

Naked_pigment_alkalmazás (3).jpg

_DSC3078.jpg

(itt a belső szemzugba is pigmentet használtam arany árnyalatban)

Szájfény/rúzs

Egészen egyszerű színezett szájfényt, vagy rúzst készíteni. Ha szájfényről beszélünk, akkor össze lehet keverni egy bármilyen, lehetőleg nem színezett szájfényt egy kevés pigmenttel és azt rúzsecsettel fel lehet vinni az ajkakra. Rúzs készítése hasonló képen történik, de ehhez inkább a Naked Cosmetics rúzsbázisát ajánlanám, mert az egy picit sűrűbb, mint egy sima szájfény, arról nem is beszélve, hogy saját bázisával használva a pigment sokkal inkább kifejti hatását.

Naked_pigment_alkalmazás (1).jpg

NAked1.jpg

Hajszínező

Talán itt a legegyszerűbb a használata, mivel fogunk egy teljesen egyszerű hajzselét, azzal bekeverjük a pigmentet és azt visszük fel a hajra. Ezáltal fiúk is nyugodtan használhatják, pl fesztivál időszakban, farsangra, szilveszterre.

Körömlakk

Használható akár körömlakként is. A művelet hasonló az előzőekhez. Kilakkozzuk átlátszó lakkal a körmünket, alapként. Ezután a lakk ecsetét nagyon picit belemártjuk a pigmentbe és azt áthúzzuk a körmön, pont úgy mintha egyszerűen lakkoznánk a körmünket (a festék egyenletesen keveredik így a lakk anyagával). De akár azt is csinálhatjuk, hogy veszünk egy átlátszó körömlakkot és abba központilag összekeverjük a pigmentet a lakkal, így egy teljesen új lakkot kapunk és nem kell minden körömnél bíbelődni a mártogatással. Ebben az esetben is nagyon szépen pigmentált lesz a végeredmény.

Naked_pigment_alkalmazás (9).jpg

Naked_pigment_alkalmazás (8).jpg

Testápoló

Például nyáron, nagyon szép enyhén bronzos és fényes testápolót keverhetünk magunknak. Fogjuk a sima testápolót, abba keverünk egy kevés világos, esetleg bronzos pigmentet. Ezt alaposan összekeverjük és felvisszük a bőrre. Mivel 100%-ig természetes anyagból (csillámpalából) készül a por, így semmilyen káros hatása nem lesz a bőrrel érintkezve.

Highlighter, pirosító

Ebben az esetben nem kell semmivel kevergetni a pigmenteket. Egészen egyszerűen csak felvisszük a kívánt színt az orcákra egy pirosító ecsettel, alaposan eldolgozzuk azt és az arccsont fölé, illetve a szemöldökcsontra felviszünk egy kevés világos színt highlighter gyanánt. Ezzel természetes és egészséges fényt kap az arcunk.

Összefoglalva:

  • Mindig használj ecsetet a felvitelekor, mert azzal lesz szép a végeredmény
  • Szemfestéskor használj bázist, mert akkor élénkebb lesz a színhatás
  • Keverd a pigmenteket, hogy új, saját színeket alkothass meg

Ugye hogy nem is olyan nagy ördöngösség?! :)

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása