Smink & Makeup

Mindig összeáll a szemfestéked?

2012. augusztus 03. spacegirl

creasedglossyeyes1.jpeg

Nyáron különösen égető a szemfesték összegyűrődésének a problémája. Arról van szó, amikor is a szemfesték a szem apró ráncaiban összegyűlik és a fenti, legkevésbé sem kívánatos látványt nyújtja. Íme néhány tipp, hogy veled ez ne fordulhasson elő!

Szemhéjpúder alap: a legkézenfekvőbb megoldás, ha lealapozod a szemhéjadat az erre a célra árult szemhéjpúder alappal. A személyes kedvencem az Urban Decay Primer Potionje, de mivel ez itthon macerásan szerezhető be, a MAC Paint Potokat vagy az Arcdeco szemhéjalapozóját ajánlom.

Púder: Ha nincsen szemhéjpúder alapod, akkor korrektort vagy alapozót vigyél fel a szemhéjadra, majd tegyél rá egy vékony réteg átlátszó púdert. Ha nagyon zsíros a szemhéjad, akkor inkább csak púdert vigyél fel, korrektort vagy alapozót ne.

Száraz felület: mindig csak teljesen száraz bőrfelületre vidd fel a szemfestéket.

Vékony rétegek: mindig ütögesd le a felesleges festéket az ecsetről, mielőtt felviszed a szemhéjadra. Két-három vékony rétegből építsd fel a színt. Lapos szemfestő ecsetet használj ehhez és apró nyomogató mozdulatokkal tapaszd a festéket az alapba.

Krémes szemfesték: egyes krémes szemfestékek könnyen gyűrődnek, a biztonság kedvéért átlátszó púderrel vagy hasonló színű szemfestékkel rögzítheted őket. A Maybelline Color Tattoo-knál mondjuk nem lesz ilyesmire szükséged...

Púderes szemfestékek: kerüld a csillámos szemfestékeket a szem ráncainál (pl. mélyítővonalnál), illetve a külső sarkában. A púderes szemfestéket is fixálhatod még átlátszó púderrel is.

Szemkrém: amennyire szükség van rá a szem alatt, hogy ne álljon össze a korrektor, annyira rossz szolgálatot tehet a szemhéjon, elősegítve a szemfesték felgyűlését. Nyáron inkább mellőzd ezt a lépést, hogy ne álljon össze a szemfestéked az apró ráncokban.

via Bellasugar

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása