Smink & Makeup

Tippek és trükkök rúzsozáshoz

2012. augusztus 10. spacegirl

best_lipstick_tricks.jpg

Nem kell nagy sminktudornak lenni ahhoz, hogy felismerd, mennyit számít a rúzs: hétköznapiból drámai, egyszerűből szexi külsőt kölcsönözhet néhány másodperc alatt. Az alábbi tippek abban segítenek, hogy még többet tudj kihozni belőle.

1. Sima felülettel kezdj

Radírozd le az ajkaidat mielőtt kifested őket, főként ha sötétebb, élénkebb színekkel vagy olyan formulákkal fogsz dolgozni, amik kiemelik a tökéletlenségeket. Én a Baviphat zselés ajakradírt szoktam használni erre a célra, de simán használhatsz méz és cukor keveréket is.

2. Alapozz

Ha azt a színt szeretnéd látni az ajkaidon, amit a terméken, akkor egy testszínű felülettel kell kezdened, nem a szád természetes, rózsaszínes árnyalatával. Ehhez vigyél fel egy kevés alapozót az ajkaidra és egyenletesen oszlasd el, így az ajkaid egybeolvadnak a bőröddel. Alapozó helyett használhatsz ajakápolót is egy kevés púderrel, így még tartósabb lesz, mint az alapozóval.

3. Tedd tartóssá a rúzsodat

Bármilyen rúzst tartóssá tehetsz, ha a rúzs fölé felviszel egy kevés átlátszó púdert, majd egy újabb réteg rúzst. (A púderezés előtt mindig itasd le a felesleges rúzst a szádról.)

4. Ha vörös rúzsról van szó, számít a méret

A mély, sötétvörös rúzsok vékonyabbnak mutatják az ajkakat, ezért inkább élénk, narancssárgás vörös árnyalatot válassz. Ilyen például a L'Oreal Paris Color Riche 377 (Perfect Red).

5. Nagyítsd az ajkad szemceruzával és szemfestékkel

A felső ajkadat úgy nagyíthatod, hogy egy bőrszínű ceruzával vagy highlighterrel (pl. YSL Touche Eclat) kiemeled a száj felső, szív alakú részét. A színt satírozd el felfelé. Az alsó ajkat pedig úgy teheted optikailag nagyobbá, hogy némi matt barna szemfestéket viszel fel a középső részhez, mintha árnyékot vetne.

6. Nagyítsd az ajkad szájceruzákkal

Válassz két hasonló színű, de egy vagy két árnyalattal eltérő szájceruzát. A világosabbat használd a felső ajkadon, a sötétebbet pedig az alsón. Ettől finoman teltebbnek tűnnek majd az ajkak, de nem lesz nyilvánvaló a turpisság.

7. Itasd le a felesleget az ujjaddal

Ha élénkebb színt viselsz az ajkaidon, akkor indulás előtt kapd be az egyik ujjadat és húzd ki. Ez elsőre talán nevetségesen hangzik, de ezzel a módszerrel a felesleges rúzs az ujjadra kerül majd és nem mondjuk a fogadra.

8. Lehelj új életet a régi rúzsodba szájfénnyel

Egy egyedi színű szájfénnyel minden szezonra megújíthatod a kedvenc rúzsodat.

via Makeup.com

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása