Smink & Makeup

Ijeszd halálra a környezetedet! - Színes kontaktlencse teszt

2012. szeptember 16. spacegirl

eoptika_kek_lencse_3.jpg

Katához hasonlóan nekem is régi vágyam volt, hogy kipróbáljam a színes kontaktlencséket. Tini koromban kifejezetten szerettem volna kék szemet, de ez aztán hamar, egészséges módon eltűnt az életemből, megbarátkoztam a barnával, sőt kifejezetten tetszik is. Kb. 16 éve hordok kontaktlencsét, úgyhogy most már egészen időszerű volt, hogy valami újat is kipróbáljak.

Az eOptika jóvoltából az Eye Contact Glamour Aqua lencséket teszteltem. Ezek olyan lencsék, amelyek alkalmasak a szemszín teljes megváltoztatására, azaz képesek a barnából kéket (vagy inkább kékeset) "varázsolni". A "Glamour" lencsék jellegzetessége, hogy sötét kör veszi őket körül, illetve azték mintázatuk van. Ebből a sorozatból a kék lencse inkább világosabb szemen működik, a többi - szürke, honey (mézsárga), aqua (kékeszöld), zöld, lila - világos és sötét szemen egyaránt hordható.

glamour_eyecontact.png

Sajnos elég magas dioptriát kell viselnem, így örültem neki, hogy ezekből a lencsékből akár -8.00-as is van, feles dioptria-lépésekkel. Egy csomagban két darab lencse található, azaz ha különböző a dioptria a két szem esetében - ahogyan nekem is -, akkor értelemszerűen két párat kell rendelni. Három hónapig viselhetők, a sima lencsékhez hasonlóan ápoló folyadékban kell tárolni őket.

Az elvárásom csupán annyi volt a lencsékkel kapcsolatban, hogy "kékítsék" be a szememet, és ahogyan az a fenti képen látható, ez sikerült is nekik. Egy-két méteres távolságból már majdnem természetes a hatás, de ha valaki ennél közelebb merészkedik hozzánk, az ezzel fog szembesülni:

eoptika_kek_lencse.jpg

Finoman szólva is ijesztő a dolog, az egyik kolléganőm konkrétan felvisított, amikor meglátott benne. Ez ugyebár két dolog miatt van, az egyik a szokatlan, természetellenes mintázat, a másik pedig a pupilla helyét szabadon hagyó kör a lencse középső részén. Ez a kör szerencsére nem olyan éles határú, mint Kata lencséjénél, de azért eléggé látszik a pupilla mellett a barna szivárványhártya. Ennél eggyel bosszantóbb, hogy a szín szélét lehet látni, ami pont olyan, mint amikor a szemfesték rákenődik a lencsére, csak éppen nem lehet leszedni. Emiatt nem egy kényelmes viselet, ezért csak néhány órát volt rajtam, így a tartós használat tapasztalatairól nem tudok beszámolni.

Ezeket a lencséket, amelyek ennyire drasztikusan változtatják meg a szem színét, olyan alkalmakra, rendezvényekre érdemes felvenni, ahol valami miatt meg akarjuk változtatni a külsőnket és nem kerülünk kellemetlen helyzetbe a természetellenes hatás miatt. Szóval én egy hétvégi buliba, ahol bárki 1 m-nél közelebb jöhet hozzám, biztosan nem venném fel - viszont egy beöltözős partira simán. 

Egy pár Glamour Aqua lencse 5.300 Ft az eOptikánál, ami nagyon kedvező ár, érdemes tőlük rendelni, ha valaki szeretné kipróbálni. Nemcsak színes lencséik vannak, hanem hagyományosak is - többek között Ciba Vision, Bauch&Lomb és Johnson&Johnson is -, sokkal olcsóbban, mint az optikákban. Kontaktlencse folyadékot és napszemüveget is érdemes beszerezni tőlük, mert ezeknél is nagyon jók az árak. Ezen kívül fut most egy nyereményjátékuk, aminél 5 doboz lencsét nyerhettek. Persze netes rendelés ide vagy oda, ha rendszeresen lencsét hordtok, azért nézessétek meg a szemeteket félévente!

eoptika_kek_lencse_1.jpg

eoptika_kek_lencse_2.jpg

eoptika_kek_lencse_4.jpg

Próbáltatok már színes lencséket? Mi volt a tapasztalatotok? Most kedvet kaptatok?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása