Smink & Makeup

Szuperfekete és szuperfüstös az új Bobbi Brown kollekció

2012. november 12. Katushka

A fekete füstös szem sose fog kimenni a divatból, erre mérget veszek. Már a 20-as években is tudták a nők, hogy mi a dörgés. Ez a mai napig semmit sem változott. A fekete ruha és smink örök divat lesz. Sokféleképpen el lehet készíteni a fekete füstös sminket. Akár sötét alapra dolgozva, akár szemceruzát elsatírozva, akár sima fekete szemhéjfestékkel. Nemrég a MAC is egy egész kollekciót áldozott ennek, amit Carine Roitfeld ihletett. Ő lényegében nem megy ki fekete szemek nélkül az utcára.

Most Bobbi Browntól kapunk pár jó ötletet a Choos your Black kollekciójából, hogy miként lehet szépen ilyen drámai, kortalan sminket készíteni. Minden a sminken és az eszközökön áll vagy bukik.

CHOOSE_YOUR_BLACK_Look_FH12_2.jpg Kohl Cake Liner – Limitált

Az ébenfekete szemhéjpúder az egyik alapdarabja a füstös sminknek. Ez a szemhéjfesték használható szárazon és nedvesen egyaránt. Mind a két megoldással nagyon szép eredményeket lehet elérni.

Bobbi Brown_choose_your_black_Kohl Cake Liner.png Smokey Eye Liner Brush – satírozó ecset

Ezzel az ecsettel, mely természetes szőrből készült, rövid és tömör sörtéinek köszönhetően alaposan el lehet dolgozni akár a szemhéjpúdert, akár a szemceruzát. Ezzel a megoldással nagyon szép füstös hatást lehet elérni.

SmokeyEyeLinerBrush_FH12_RGB.jpgLong-Wear Eye Pencil – tartós szemceruza

Ez a szemceruza speciális formuláinak köszönhetően 12 órán keresztül a helyén marad és nem kenődik el. Legalábbis az ígéretek szerint, de Bobbi nemigen szokott „félrebeszélni”. Fekete színben érhető el ez a ceruza, de az igazi füstös sminknek a fekete amúgy is az alfája és omegája, úgyhogy nem is olyan nagy baj ez.

Bobbi Brown_choose_your_black_Long-Wear Eye Pencil.png 

Long-Wear Gel Eyeliner – zselés tus

A zselés tusokról azt feltétlenül érdemes tudni, hogy nagyon tartósak, könnyű velük dolgozni és általában vízállóak. Ez ezzel a tussal sincs ez másképp. Annyi hátránya lehet, hogy szükség van egy plusz eszközre a felvitelhez, ez egy tusecset vagy egy lapos ferde ecset.

Bobbi Brown_choose_your_black_Gel_Liner.png Kohl Eyeliner - szemceruza

Amennyiben egy egészen sima, de nagyon jó minőségű szemceruzát keresünk, akkor szuper választás ez a ceruza, mert éppen annyira puha, amennyire kell. Ez is szépen eldolgozható. Ha össze kellene hasonlítani a Long-Wear ceruzát és ezt, akkor annyi a különbség, hogy az tartósabb és talán egy picivel pigmentáltabb és krémesebb. Viszont sokan vannak, akik nehezen tudnak vele bánni, ezért azoknak ez a sima szemceruza jobban ajánlott.

Bobbi Brown_choose_your_black_Kohl_Liner.png

Ti szoktatok magatoknak füstös sminket készíteni? Miket használtok hozzá?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása