Smink & Makeup

Lelapítja a hajadat a sapka?

2012. december 17. spacegirl

ingrid_hajas.jpg

Fotó: György Éva

A télben az egyik legbosszantóbb kompromisszum a sapka. Persze lehet találni olyat, ami kifejezetten jól áll, de sajnos garantáltan lelapítja a gondosan formázott hajunkat. Mit lehet ilyenkor tenni?

Hajas László mesterfodrásztól kaptuk a tippet, hogy nem muszáj beletörődnünk ebbe. Csupán a megfelelő anyagokra és eszközökre van szükségünk.

loreal_professionel_superdust.jpg

Ami az anyagokat illeti, Laci a L'Oreal Professionel Super Dustot ajánlotta, ami hihetetlen volument ad, és még ha lelapítja is a hajunkat a sapka, elég csak egy kicsit beletúrnunk és máris könnyedén megemelhetjük. Nem véletlenül nevezi Laci varázspornak! Használhatjuk úgy, hogy a kezünkre permetezünk belőle és úgy visszük fel a haj hosszára és végeire, de ha még nagyobb volument akarunk neki adni, akkor közvetlenül a haj tövéhez is szórhatjuk. Mindig száraz hajra használjuk ezt a matt finisű púdert. Ha szeretnénk némi fényt adni a hajnak, azt lakkal vagy wax-szal tehetjük meg. Mivel profi termékről van szó, attól féltem, hogy drága lesz, de 2.800 Ft szerintem egyáltalán nem vészes érte. A vékonyszálú és kevés hajjal csodákat tesz!

Ami az eszközöket illeti, a Bellissima melegített kefével nagyon egyszerű megemelni a hajtövünket. Egyszerűen felfésüljük vele a hajunkat és néhány másodpercig ott tartjuk a kefét a hajtőnél. Persze érdemes eleve így szárítani a hajunkat vagy használhatunk ilyen célra hajvasalót is, de a melegített kefe talán a legegyszerűbb és legkíméletesebb. Bár tiszta hajra ajánlott használni, ha már van hab vagy lakk a hajunkon, akkor sem fogja ráégetni. Arról már nem is beszélve, hogy simán befér egy közepes méretű női táskába és akár a munkahelyi mosdóban is előkaphatjuk, ha van rá lehetőség. Laci mutatott egy másik, kreppelős módszert is a lelapulás ellen, amiről Vica posztjában olvashattatok.

ingrid_hajas2.jpg

Fotó: György Éva

Ezt a frizurát egyébként két eszközzel készítette Laci, a kacsacsőrrel (S1 700) és a melegített kefe 30 mm-es változatával (PB2 30).

Nektek van valamilyen praktikátok a lelapult haj ellen?

A Hajtrend támogatója a Bellissima.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása