Smink & Makeup

Hogyan válasszak hajformázó eszközt?

2012. december 19. spacegirl

A mindennapokban leggyakrabban a hajvasalóm után nyúlok, hogy vállalható külsőt öltsek. Megmondom őszintén, hogy már baromira untam az egyenes hajat, és valljuk be, a hosszúkás arcomhoz nem is ez a legelőnyösebb. Ráadásul a kifutókról teljesen megfertőztek a hullámok, úgyhogy el is kezdtem ehhez eszközöket nézegetni.

bellissima_hullamos_haj.jpg

Szerencsére Hajas Lacitól ehhez is kaptunk néhány tippet. Nem titok, hogy Laci a Bellissima termékeit használja, és ezeknek a fejlesztésében aktívan részt is vesz. Ebben a bejegyzésben egyrészt általános tanácsokat olvashattok, másrészt két eszközt mutatunk, amelyekkel ti is könnyedén készíthettek otthon hullámos vagy göndör hajat.

Általános szempontok

Laci elmondása szerint a hajformázó eszközök választásának egyik legfontosabb szempontja a hajtípus, hogy vékony- vagy vastagszálú hajunk van, illetve hogy egyenes, hullámos vagy göndör. A második szempont természetesen az, hogy milyen hatást szeretnénk elérni. A harmadik szempont pedig az, hogy milyen hosszú a hajunk, illetve ha hosszú, akkor vannak-e benne fokozatok.

Ha rövidebb a hajunk, akkor értelemszerűen kisebb átmérőjű eszközöket érdemes választani. A lazább fürtökhöz a nagyobb, a göndörebb fürtökhöz a kisebb átmérőjű eszközök ideálisak.

Ha festett, igénybe vett hajatok van, akkor figyeljetek rá, hogy lehetőleg kerámia és turmalin bevonatú eszközt válasszatok, mert ezeknek egyenletesebb a hőeloszlása és fényessé is teszik a hajat. Ezek általában drágábbak, mint a titánium vagy króm változatok, de szerintem megéri azt a néhány plusz ezer Ft-ot, hogy kíméletesebb legyen a hajformázás.

Laci azt javasolja, hogy - amennyiben vannak fokozatok - a legalacsonyabb hőfokot használjátok, ha világos, vékony szálú hajatok van, a közepest, ha sötétebb, vastagabb szálú és a legmagasabbat, ha vastagszálú, sötét hajatok van. Én sajnos hajlamos vagyok a legnagyobb fokozaton "égetni" a hajam, gondolván, hogy új tartósabb lesz az eredmény, holott inkább a középső fokozatot kellene használnom.

Tudom triviális, de vizesen vagy kicsit is nedvesen ne süssétek a hajatokat és ha forró eszközöket használtok, akkor ne felejtsetek el hővédőt használni. A hővédő nemcsak véd, de tartósabbá is teszi a frizurát. Ha kész a hajatok, lakkozzatok bátran a rögzítésért, fényért és volumenért.

Sok cél - két eszköz

Ha éppen csak annyi a cél, hogy megregulázzuk az elaludt hajtincseket vagy a feltöltődött hajszálakat, akkor a legkézenfekvőbb választás a már bemutatott melegített kefe. (Ha olvastad a tesztünket róla, akkor ezt a részt nyugodtan átugorhatod - tudsz már mindent! :) Szintén jól használható ez az eszköz a hajtő megemelésére, különösen a nagyobb átmérőjű változatai. A haj tényleg dúsabb hatású és fényesebb lesz néhány pillanat alatt, így ha reggel csak pár percünk van a hajformázásra, akkor ez a kefe hamar jó barátunk lesz. Ugyancsak ez van a segítségünkre, ha lazább hullámokat szeretnénk kialakítani. A kefe legkisebb, 30 mm-es verziójával már egészen látványos hullámokat is készíthetünk, ahogyan azt a fenti képen is láthatjátok.

bellissima_melegitett_kefe_30.jpg

bellissima_melegitett_kefe.jpg

bellissima_melegitett_kefe2.jpg

A formák száma végtelen avagy Charlie egyik sminkeletlen angyala

Ha erőteljesebb hullámokat szeretnénk, akkor ahhoz már hajsütőt érdemes választani. Na ebből tényleg végtelen számú változat érhető el a piacon, amik közül Lacinak a "kacsacsőr" (S1 700) a kedvence. Ez is egy rendkívül sokoldalú eszköz, amivel erősebb hullámokat és göndör fürtöket is varázsolhatunk, de persze lehet vele laza hullámokat is készíteni. Ha erősebb hullámokat szeretnénk, akkor kisebb tincsekkel dolgozzunk és lassabban húzzuk le az eszközt, ha lazább hullámokat, akkor nagyobb tincseket formázzunk és gyorsabban húzzuk le a hajsütőt. A kacsacsőrt nem lehet kinyitni, ezzel ne is próbálkozzatok, egyszerűen csak felveszi a hajat, amit ezután könnyen feltekerhetünk. Arra kell vigyázni, hogy az egész tincset szépen feltekerjük, ne legyenek kósza kilógó részek, mert akkor könnyen összekócolódik a hajunk. Az intenzív hullámokhoz a feltekert hajból lefelé egyszerűen kicsúsztatjuk a kacsacsőrt. A lazább hullámokhoz pedig egyszer megcsavarjuk, majd szépen lehúzzuk. Persze ezeken kívül is rengetegféleképpen lehet használni, nem árt vele kísérletezni.

multicurl_principale.jpg

bellissima_kacsacsor.jpg

Loknik 

hajas_formaz.jpgA Mester alkot - a modell elégedett

Ezzel a két eszközzel, na meg persze a varázsporral készült a fenti képen látható frizura, ahogyan azt már említettem nektek. Nekem nagyon tetszik, de bevallom, hogy még nem próbáltam meg itthon egyedül újra elkészíteni.

Ti készültök hullámokkal az ünnepekre?

A Hajtrend támogatója a Bellissima.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása