Smink & Makeup

Hajbavalók (nem csak) szilveszterre

2012. december 30. spacegirl

Az év végi partikon az öltözködésben, kiegészítőkben, sminkben egyébként kevésbé bevállalósak is kiélhetik magukat, ilyenkor szinte mindent szabad. Persze az idétlen nyuszifülek, parókák és kalapok helyett (vagy legalább mellett) választhatunk igazán stílusos kiegészítőket is a hajunkba.

A hajráfokról és hajpántokról mindig a gyerekek jutnak az eszembe, akiknél ezek egyrészt praktikus célokat szolgálnak, másrészt az anyukák örömére színes kiegészítői az aznapi kisruhának. A hajpántok és hajráfok újabb rohama a "felnőtt" hajbavalók tárházában (képzavar vége) kissé váratlanul ért, de azt kell mondanom, hogy szépséges kiegészítők tudnak lenni az alkalmi szettekhez. Charlize Theron például egy hanyag konttyal viselte a köves hajpántját - az összhatás szerintem tökéletes.

charlize-theron-headband.jpg

De nem is feltétlenül szükséges hosszú haj hozzá, ahogyan azt Carey Mulligan példáján láthatjátok.

carey-mulligan-great-gatsby-pixie-cut.jpg

Szerencsére nemcsak "hajbavalókat" hordhatunk a hajunkban, hanem akár brossokat vagy fülbevalókat is átalakíthatunk ilyen célra - akár last-minute jelleggel. Ilyenek pedig bármelyik háztartásban szoktak akadni elfekvőben. A kontyok körül vagy a fül fölött elhelyezve mutatnak a legjobban és csatok vagy kis drótok segítségével rögzíthetők.

brooche.jpg

A túlméretes hajbavalók azért rizikósabb választásnak számítanak. Egy délutáni üdítő mellé kevésbé javasolnám őket, de alkalmakra látványos kiegészítőként szolgálnak. A csillagos nagyon szilveszteri! :)

Dazzling-Adornment.jpg

Az egyszerű megoldások hívei feldobhatják a hajukat néhány arany vagy ezüst színű hullámcsattal is, amit nyugodtan lehet halmozni.

bobby-pins.jpg

Not+By+Jenny+Lai+Spring+2013+Details+AsL_XFaypYhl.jpg

NYFW - Not by Jenny Lai

A végére pedig egy "kihagyós" kiegészítő: a tiara. Szerintem ezt nyugodtan meghagyhatjuk Paris Hiltonnak.

paris-hilton-tiara.jpg

(Kifutós hajbavalókat még itt és itt nézegethettek nálunk.)

Szoktatok feltűnőbb kiegészítőket hordani a hajatokban? Szilveszterre készültök valamilyennel?

via Allure, BellaSugar

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása