Smink & Makeup

elf Studio Mineral Face Primer sminkalap teszt

2013. január 15. Katushka

Az évek során kipróbáltam már jó pár sminkalapot. Volt köztük olyan, ami egészen jó volt, volt olyan, ami finoman szólva is rémes volt, viszont az állandó favorit a Lancome sminkbázisa volt. Imádom az állagát, hogy áttetsző, kellemes az illata és nagyon-nagyon jó végeredményt ad. Most ismét találtam egy ilyen terméket, ami viszont azért áll közelebb a szívemhez, mert nem kell nagyon a zsebembe nyúlni miatta. Ez az elf Studio Mineral Face Primer sminkalapja.

elf_clear_bázis.jpgAz ígéretek szerint ez a bázis fontos ásványi anyagokat tartalmaz, melyek védik bőrt a kiszáradástól, nem zárja el a pórusokat, felszívja a fölösleges olajat és feltölti az apró ráncokat. Ezáltal az alapozó könnyebben felvihető, a bőr bársonyos, a smink pedig egész nap tökéletes marad!

A termék kiszerelése praktikus, letisztult és higiénikus. Egy átlátszó műanyag üvegen belül van maga a bázis anyag, ami egy fehér belső tokban található meg. Ez sajnos annyiból rossz, hogy egyáltalán nem lehet látni, ha kifogyóban van a termék. Mivel pumpás az adagolója, nem kell minden alkalommal belenyúlkálni a krémbe, így maximálisan higiénikus a használata. A kupak jól záródik, rápattan az üvegre. Eddig nem tapasztaltam, hogy leesett volna az üvegről. Az adagoló jól ki van találva, mert annyi bázist adagol, amennyire szükség van.

elf_clear_bázis (1).jpg

Én általában két nyomásnyit szoktam használni, ennyi bőven elég ha az egész arcot le akarjuk fedni vele. Ha csak a "T vonalra" akarjuk használni, akkor bőven elég egy nyomásnyi is. Az állaga nagyon kellemes, pontosan olyan, mint a Lancome bázisáé. Átlátszó, lágy és enyhén fóliás érzetet ad. Ezt sajnos jobban nem tudom megfogalmazni, de ez egyáltalán nem negatív jelző. Egészen egyszerűen olyan mintha egy extra vékony fóliaréteg képződne a bőrön, amitől nagyon sima és egyenletes lesz a bőr tapintása, egyáltalán nem kényelmetlen, sőt..! Teljesen áttetsző, ezért bármilyen tónusú arcon jól használható.

elf_clear_bázis (2).jpg

elf_clear_bázis (5).jpgA megtisztított arcra kell felvinni egészen vékony rétegben. Pillanatok alatt beszívódik és szépen lemattítja a bőrt. Az apró pórusokat és ráncokat szépen feltölti és nem tömíti el őket. A nagyobb ráncok esetében nem mondanám, hogy tökéletes munkát végez, dehát ez a termék nem csodaszer, arra más anyagokat kell használni. Ezáltal az alapozó is sokkal egységesebb lesz, a bőr felszíne pedig szinte teljesen sima.

elf_clear_bázis (3).jpgIgyekeztem szemléltetni amennyire csak lehet a matt és kiegyenlítő hatást. A bőrömön látszanak az apró barázdák. A következő képen pedig bekarikáztam azokat a felületeket, ahova került a krémből, hogy lássátok, miről is beszélek. 

elf_clear_bázis (4).jpg

Ez a bázis pedig, ahogyan az ígéret is mondja, nemcsak a bőr kiegyenlítését, de a smink mattságát és tartósságát is szolgálja. Sokkal több időt kibír az arcom úgy, hogy nem fénylik át, tehát két púderezés között plusz 1-2 óra is eltelik.

Én nagyon megszerettem ezt a bázist, és bár a szívem szakad meg a Lancome bázisomért, de innentől fogva szinte biztos, hogy helyette ezt a bázist fogom megvenni, mert az ára töredéke és a minősége pedig majdhogynem ugyan olyan jó.

És hogy az áráról is ejtsek pár szót. Az elf hivatalos magyar forgalmazójánál, az elf kozmetikánál ezt a bázist  1 500 forintért lehet megrendelni, ami finoman szólva is nagyon-nagyon jó ár. 14 ml-es kiszerelésben kapható, tehát nagyon megéri az árát.

Aki rendszeresen sminkeli magát és másokat is, annak szerintem ez nélkülözhetetlen darab.

Ti szoktatok sminkbázist használni alapozás előtt?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása