Smink & Makeup

Teszt: Max Factor Lipfinity Lasting Lip Tint - 07 Coral Crush

2013. március 28. spacegirl

A rendszeres olvasók tudják, hogy én inkább a visszafogottabb árnyalatok híve vagyok, a hétköznapokon legtöbbször valamilyen a szám színéhez közel álló rúzst vagy szájfényt választok. Ezzel együtt viszont szívesen kísérletezem a különböző textúrákkal, még ha az is az ára, hogy élénkebb színeket is kénytelen vagyok elviselni magamon :) Aki már próbált ajakfilcet, az pontosan tudja, hogy mennyire más ez a textúra, nem hasonít sem a rúzsokhoz, sem a szájfényekhez.

A Max Factor Lipfinity Lip Tint ajakfilc a hagyományos rúzsokkal szemben vízbázisú festékpigmenteket tartalmaz. A hivatalos leírása szerint könnyű formulájának köszönhetően a festék beleolvad az ajkak mélyebb rétegeibe, tartósan matt színt kölcsönöz és pillekönnyű, csókálló fedést biztosít. Filctoll formájának köszönhetően lehetővé teszi, hogy vékony hegyével könnyen készítsünk kontúrvonalat, majd a lapos oldalával színezzük is az ajkakat.

mf_lipfinity_lasting_lip_tint_07_teljes.jpg

Amint láthatjátok, nem véletlenül hívják ajakfilcnek, pontosan úgy néz ki, mint egy filctoll. A használat során is pont olyan érzetet kelt, nincsen benne semmi krémes vagy ragacsos, amit az egyéb szájra való termékeknél megszokhattunk. (Még vízesebb érzetet kelt, mint az ajaklakkok.) Nekem elsőre nagyon furcsa volt egy ilyen tollas heggyel színezni az ajkaimat. A filces kiszerelés praktikusan használható, de oda kell rá figyelni, hogy mindenhova egyenletesen vigyük fel.

Gyümölcsös illata van, az íze kesernyés, már majdnem kellemetlen. A 07-es Coral Crush, ami nekem megvan, egy nagyon jól pigmentált, korallos pinkes árnyalat. (Teljes arcon itt láthatjátok.) Száradás után hamar mattá válik, ami nekem nagyon tetszik, bár kétségtelen, hogy nem kedvez az ajkak hidratáltságának. A matt hatás miatt fontos, hogy tökéletesen hidratált ajakra vigyük fel, egyéb esetben biztosan nem lesz szép. Sajnos kissé szárít is, de nálam ez nem vészes, illetve fel is lehet rá vinni némi színtelen ajakbalzsamot.

Kényelmes viselet, ráadásul nagyon tartós, rajtam kibír 4-5 órát is. Sajnos nem egyenletes a kopása, ezért oda kell rá figyelni és néhány óránként korrigálni. Az evést sajnos ő sem szereti, azután biztosan korrigálni kell.

Az ára 3.200 Ft körül van, de online kb. 2.000 Ft-ért beszerezhető. Én nem fogok rászokni, egyrészt az élénk árnyalat miatt, másrészt azért, mert többet kell pepecselni a felvitellel, mint egy rúzsnál vagy szájfénynél. De alkalmakra már csak a tartóssága miatt is nagyon jó. A Krémmánián eléggé megoszlanak róla a vélemények, erősen személyfüggő, hogy kinek vált be és kinek nem. Arra többen panaszkodtak, hogy nagyon másképp néz ki az ajkakon, mint a kézfejen kipróbálva és hogy nagyon élénkek az árnyalatok, ezekre érdemes figyelni, ha ilyet vásároltok.

A terméket a Primőr Kft.-től kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása