Smink & Makeup

Teszt: Max Factor Lipfinity Lip Colour tartós ajakrúzs - 070 Spicy

2013. április 02. spacegirl

Bár rengeteg rúzs érkezik a tartósság ígéretével, nagyon ritkán találkozom olyannal, amire ez tényleg igaz is, azaz nem 2-3 órán át marad fent, hanem akár egy egész napon át. A Max Factor Lipfinity tényleg tartós, nekem akár 8 órán (!) keresztül sem kell hozzányúlnom. Na de kezdjük az elején!

mf_lipfinity_lip_colour_070_spicy_teljes.jpg

A Max Faxtor Lipfinity egy kétlépcsős rendszer, ennek megfelelően két külön termék van összecsomagolva a dobozban. Az egyik maga a rúzs, a másik pedig egy színtelen ajakbalzsam. A rúzs folyékony, a szájfényeknél kicsit sűrűbb, azokéhoz hasonló csomagolást és applikátort kapott. Az applikátor könnyen használható, bár a széleknél nem ad éles vonalat. Nekem a 070 Spicy szín van meg, ami számomra abszolút alkalmi viselet, a hétköznapokon ennél sokkal világosabb árnyalatokat szoktam hordani. Az ajakbalzsam, ahogyan a képen is láthatjátok, rúzsos kiszerelésű.

Először a rúzst kell felvinni, várni egy percet, ameddig megszárad, majd ezután következhet a hidratáló fedőréteg, amely simává (vagy legalábbis simábbá) és fényessé teszi az ajkakat. (A gyakorlatban nem kell 1 percet várni, felvitel után ennél sokkal hamarabb megszárad.) Rúzsozás után hajlamos vagyok összeérinteni az ajkaimat, ennél a rúzsnál viszont enélkül kell kivárni, amíg megszárad, azután a balzsammal már bátran össze lehet érinteni. Ha egyszer megszáradt, akkor gyakorlatilag mozdíthatatlan (sminklemosó kell hozzá). A rúzs tartósságát az ún. PermaTone biztosítja. 12 órán át tartó színt ígér, és bár ennyit nem bír ki rajtam, a már említett 8 órával is nagyon elégedett vagyok. Nyugodtan lehet inni vele, nem kopik le és nem fogja meg a pohár szélét sem (legalábbis hideg italnál). Az ivást és az evést is jól bírja, nekem a második étkezés az, ami már megtépázza sok órás viselés után.

Amikor elkezd kopni, akkor sajnos nem egyenletesen, úgyhogy mindenképp fel kell frissíteni. Ilyenkor már sajnos nem lesz annyira szép, mint amikor eredetileg felvittük. Ráadásul szárít rendesen, ezért nem árt újra és újra hidratálni az ajkakat. Ennek hiányában a szám konkrétan hámlani kezd a nap végére.

Az ára 4.000 Ft körül van, ami elég húzós, de a tartóssága miatt alap darab, akinek nem hajlamosak nagyon kiszáradni az ajkai, azoknak érdemes beszerezni.

A terméket a Primőr Kft.-től kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása