Smink & Makeup

Színes smink a munkahelyre?

2013. május 12. spacegirl

Legtöbbször valamilyen természetes, semleges árnyalatú sminket viselünk a munkahelyen, kivéve persze, amikor egy-egy merészebb színű szemfestéket vagy rúzst tesztelünk. Pedig a színektől nem kell félni, ha nem visszük túlzásba a dolgot, akkor teljesen munkahely-kompatibilis sminkek készíthetők. Erre vonatkozóan szolgált néhány jó tanáccsal Marlena, a Makeup Geek szerzője:

  1. Csak egy színt válassz és azt a szem egy részére vidd fel. Ez lehet a szempillák vonalán VAGY a belső szemzugban VAGY a szem külső részén. Egy szín, egy helyen.
  2. Mindig használj mellé egy semleges árnyalatot. A szín mellett a semleges árnyalat tompítja a hatást, így a munkában is helyénvalóbbá teszi.
  3. Világos vagy közepes árnyalatot válassz. Minél sötétebb a szín, annál drámaibb a hatás. Ha sötétebb színt akarsz viselni, akkor tartsd közel a szempillák vonalához.
  4. Ha félsz a színektől, akkor kezd lilákkal vagy zöldekkel. Ezek a színek nem annyira élénkek, ill. bármilyen bőr- és szemszín esetén remekül néznek ki, biztos választást jelentenek, hogy helyénvaló nappali sminked legyen.

Példák:

1. A szempillák vonalán

Look-1-Products-v3-550x601.jpg

2. A szem külső sarkában

look-2-products-v3-550x531.jpg

3. A mozgó szemhéjon

look-3-products-v3-550x510.jpg

4. A belső szemzugban

look-4-products-v3-550x528.jpg

Ti szoktatok színes sminket hordani a munkába?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása