Smink & Makeup

Testre fújható ruha

2013. június 16. spacegirl

fabricanltd-com.jpg

Néhány évvel ezelőtt hallhattunk először a testre fújható ruháról, ami elsőre inkább tűnt sci-finek, mintsem a hétköznapokban elérhető megoldásnak. Most viszont úgy látszik, hogy ez a termék megérkezik a mindennapokba is.

Maga a technológia a Fabrician nevű céghez kötődik. Dr. Manel Torres fejlesztette ki, aki ruhatervezőből vált vegyésszé, és eredetileg arra keresett megoldást, hogy gyorsabban elő lehessen állítani ruhákat. Az eredmény pedig egy olyan azonnali öltözet lett, amit le lehet venni, sőt ki is lehet mosni.

Mindez persze nemcsak a divatban jelent óriási fejleményt, hanem egy sor másik területen is (háztartási cikkek, gyárak, egészségügy, közlekedés, művészet stb.). Mivel lezárt csomagolásról és sterilen tartható anyagról van szó, használható például az egészségügyben végtagok rögzítéséhez, kötésekhez. Mivel egyéb anyagok is hozzáadhatók, lehet belőle például nikotin tapasz, de védhet a fénytől, szúnyogoktól, sőt még akár a tűztől is. Parfümök szintén belefoglalhatók, ami megint csak a divatvilághoz kanyarodik vissza. Most egyébként éppen az autós és légi közlekedési iparág számára dolgoznak üléshuzatokon. De egy olyan ipari méretű eszközön is munkálkodnak, amellyel az olajfoltok tisztíthatók el. 

Állítólag hamarosan indul az első, fogyasztók számára is elérhető Fabrican spray-k bevezetése. Sőt Torres szeretne olyan standokat, ahol egyedi ruhákat készítenek a betérők számára.

Nektek hogy tetszik, kipróbálnátok egy ilyen testre fújható ruhát? Lehet, hogy ez lesz a jövő öltözete?

via Mashable

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása