Smink & Makeup

Esküvői láz - Ötletek frizurákra, ha már megvan az álomruha

2013. június 28. Katushka

Amikor már megvan a vendéglista, megvan a helyszín a lagzira és persze az álomruhára is rátaláltunk, akkor a következő lépés általában a frizura kiválasztása. Érdemes időben elkezdeni ezzel foglalkozni, mert nem könnyű jó fodrászt találni. Az sem árt, ha konkrét elképzelésekkel készülünk a hajpróbára. Merthogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a választott frizuránk. Nagyon szépen kiemelheti a ruhát, de el is nyomhatják egymást. Megkérdezték Jacqueline Weppnert (Merci New York alapítója és igazgatója), hogy milyen ruhához milyen frizurát javasolnak az egyszerűbb váll nélküli ruhától a bohém menyasszonyi ruháig a 2014-es menyasszonyi divat alapján.

Strapless-Bridal-Match-Your-Tresses-MAK-63.jpg

Ruha: Pánt nélküli

Haj: Félig felfogott konty vagy fonat

Ha váll nélküli ruhát választasz, akkor érdemes a dekoltázst és a nyak részt feldobni egy-egy látványosabb ékszerrel, nyaklánccal vagy fülbevalóval. Ha viszont nem ékszert választasz, akkor van B terv. Ilyenkor érdemes a frizurával operálni. Legyen kibontott hajad, amit felturbózhatsz egy félkonttyal is akár, így hajadra és a ruhádra is elég figyelem fog jutni.  

Spaghetti-strap-dress-Bridal-Match-Your-Tresses.jpg

Ruha: Spagetti pántos

Haj: Balerina konty

Ha spagetti pántos ruhát választunk, akkor az egy picit megtöri a dekoltázs-váll képet, viszont egy szép fejtetőre fogott balerina konttyal nagyon szépen megnyújthatja a nyakat.  Ez a megoldás a testtartást is javítja optikailag és ilyen frizurához szinte bármilyen kiegészítőt választhatunk. Viselhetjük ezt a kontyot a fejünk tetején, középmagason és a tarkónknál is.

Halter-Bridal-Match-Your-Tresses-MAK-63.jpg

Ruha: Nyakba kötős

Haj: Oldalkonty

A nyakba kötős ruhák általában igénylik a nagy és hangsúlyos fülbevalókat. Ezt pedig még jobban kiemelhetjük egy oldalra fésült konttyal. Nemcsak a nők kecses nyakára tereli a figyelmet, de tökéletes hátteret ad a jól megválasztott fülbevalónak is.

Capsleeve-Bridal-Match-Your-Tresses-MAK-63.jpg

Ruha: Vállpántos ruha

Haj: Laza, fejtetőre fésült frizura

Ez a kombináció nagyon jól egyensúlyba tartja a lágy és légies vállpántos ruhát és a laza, fejtetőre fogott kontyot. A befejezetlen hatású konty és ez a romantikus ruha jól kiegészítik egymást, így ezt a megoldást nagyon sokan választják.

Lace-Bridal-Match-Your-Tresses-MAK-63.jpg

Ruha: Csipke

Haj: Hajpántos frizura

A csipke ruha már önmagában is annyira díszes, hogy nincs szükség hivalkodó, nagy ékszerekre és frizurára. A legegyszerűbb és a legkifinomultabb választás egy egyszerűbb konty és egy picit csillogó, nem agyondíszített haj/fejpánt. Azért telitalálat ez a kombináció, mert nem tereli egy a ruháról a figyelmet mégis nagyon feldobja és kiegészíti az összhatást.

Boho-Bridal-Match-Your-Tresses-MAK-63-2.jpg

Ruha: Bohém

Haj: Fonott, légies

Egy ilyen könnyed, minimálisan díszített bohém ruha mellé romantikus, könnyű esésű frizura dukál. Egy ilyen fonattal szó szerint megkoronázhatjuk az összhatást, így a frizura és a haj is kellő figyelmet kap. Ha ezt a frizurát esetleg még jobban fel szeretnéd turbózni, akkor tegyetek vele apró kis virágokat, ezzel még romantikusabb lesz a hatás.

Forrás: Makeup.com

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása