Smink & Makeup

Matt alapozó teszt - Paese Matte and Cover Sebum Control

2013. július 17. Katushka

Aki rendszeres olvasónk, az már biztos tudja, hogy mennyire háklis vagyok arra, ha fénylik a bőröm. Kb. ezerszer leírtam már, hogy bárcsak találnék egy olyan alapozót, ami teljesen matt és akár púder nélkül matt hatású marad egész nap. Nos, ezt meg mindig nem találtam meg, de egyre közelebb jutok hozzá. Nemrég volt lehetőségem sorozatos teszek alá vetni a Paese Matte and Cover Serum Control alapozót, ami intelligens összetevőinek köszönhetően matt finish-t ígér. Mikor először olvastam róla, kíváncsi voltam. Nem fűztem hozzá nagy reményeket, mert kicsit azt éreztem, hogy "olcsó alapozónak híg lesz a leve". De végül egészen kellemeset csalódtam benne.

Paese matte cover alapozo (6).JPG

  • Az alapozó egyébként az ígéretek szerint tökéletes választás különösen olajos, zsíros, pattanásra hajlamos kevert bőrre. Olajmentes, vízbázisú alapozó, mely a bőr lélegzését nem akadályozza, így csökkenti a pattanások kialakulásának esélyét, a miteszerek képződését. A Sebum Controll felismeri a bőrön a zsíros, olajos, száraz foltokat és egyensúlyban tartja őket.
  • Erős matt finish. A benne található hyaluronic acid nedvesíti a szárazabb részeket, a mikrosponges pedig elszívja az olajos területekről a zsírt.
  • Jó fedőképessége van, felvitelt követően a bőrbe szívódik, nem mozdul el, gyorsan kell vele dolgozni. Építhető, de lágy textúrájú.
  • Enyhe illata van.

Most ezeken a pontokon fogok végigmenni, azok alapján amiket én tapasztaltam, szó szerint a saját bőrömön.

  • Az, hogy teljesen matt a finishe, azzal picit vitatkoznék, mert szerintem nem ilyen a teljesen matt finish, de tény, hogy ilyen matt alapozóval eddig még nem találkoztam.
  • A fedésével elégedett vagyok. Azt tapasztaltam, hogy picit erősebb a fedése, mint a kedvenc MAC Studio Fix Fluid alapozómnak. Nekem nem volt szükségem arra, hogy építsem, rétegezzem az alapozót.

Paese matte cover alapozo (7).JPGIlyen képet még tuti nem láttatok rólam, ahol semmi smink sincs rajtam :)

  • Nem volt különösebben problémás a bőröm mikor fotóztam a swatch-ot, de a kép jól visszaadja szerintem, hogy a bőrt nagyon szépen kiegyenlíti.
  • Mivel nem volt totál matt a finish, ezért én a végén használtam mattító, fixáló púdert, így volt tökéletes a végeredmény számomra, bár én tényleg kényszeres vagyok ebből a szempontból.
  • Az illata számomra teljesen semleges. Nem mondanám, hogy jó az illata, de azt sem, hogy kellemetlen. Nem váltott ki különösebb érzést.
  • Azt hogy intelligens vagy sem, nem tudom, de a bőrömet nem szárítja ki és nem is zsírosította el, de elég baj lenne, ha ez megtörténne egy alapozóval.
  • Egészen tartós, 8 órát kibírt, de a biztonság kedvéért ezt is átpúdereztem kb. 4 óránként.
  • Felvitele ecsettel könnyű (mással nem is próbáltam), nem csíkozódik, szépen eloszlik a bőrön.
  • Picit sűrűbb az állaga, de ez nem befolyásol semmit.

Paese matte cover alapozo (3).JPG

Paese matte cover alapozo (4).JPGA bőrömnél látszólag sötétebb, de itt az alkaromra kentem az alapozót, ami jóval világosabb mint az arcom, sőt, azóta barnultam is :)

  • Pumpás kiszerelésű, könnyen adagolható, le is lehet tekerni a tetejét, így ki lehet nyerni az utolsó cseppeket is.

Ár-érték arányban szerintem abszolúte megéri az árát, mert a minősége jó, az ára pedig alapozóhoz képest alacsony, 1.700 forint. Én úgy tudom, hogy egyelőre csak a Make up plázában lehet megrendelni, de mivel nagyon megbízhatóak és gyorsak, ez egyáltalán nem probléma.

És hogy a végére azért legyen egy olyan kép is, amin egy kész smink is látszik...

Paese matte cover alapozo (5).JPG

Ti találtatok már jó, matt alapozót?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása