Smink & Makeup

3 sminkhiba, amiről nem tudsz

2013. július 19. spacegirl

Valószínűleg kevesen vannak, akik nem követtek el még sminkhibákat, sajnos becsúsznak időnként, de amikor ezekhez rutinként ragaszkodunk is, az már eggyel kellemetlenebb. Ebben a posztban három elég gyakori hibáról és persze ezek elkerüléséről olvashattok.

3-makeup-mistakes.jpg

1. A szemek kicsinyítése

A szem kontúrozása kiemelheti vagy korrigálhatja a formát, de sokan elkövetik azt a hibát, hogy alul is vastagon kontúroznak. Ezek a vonalak kicsinyítik a szemet, ráadásul sokszor öregítenek is. Inkább vékonyabb, természetesebb vonalakkal kontúrozzatok alul, ha pedig kicsi a szemetek, akkor inkább nagyítsátok.

2. Éles vonalak

Sokszor látni erős, vonalas szemsminkeket és pirosítást. Mindkét esetben érdemes vékony rétegeket fokozatosan építeni, és figyelni arra, hogy a szélek szépen el legyenek dolgozva. A pirosítót mindig nézzétek meg természetes fénynél is, mert a lámpa nagyon megtévesztő tud lenni.

3. Rajzolt szemöldök

Rengeteg szó esett már a szemöldökről itt a blogon, mert azzal, hogy keretet ad az arcunknak, nagy mértékben határozza meg a teljes megjelenésünket. A vastagabb és erősebb szemöldök divatba jött, de ezt sajnos többen úgy értelmezik, hogy erőteljesen megrajzolják (vagy sötét satírozással tetováltatják) a szemöldöküket, ami már nem a jó értelemben vonja magára a figyelmet. A szemöldök formázásához a megfelelő szín és textúra  megválasztásáról itt írtunk részletesen.

via Makeup.com

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása