Smink & Makeup

Bababőr egy éjszaka alatt: Nu Skin 180° AHA Facial Peel and Neutralizer kémiai hámlasztó teszt

2013. július 23. spacegirl

Még júniusban részletesen írtam róla, hogy miért fontos a hámlasztás. Többek között azért, mert elősegíti a bőr megújulását, simábbá teszi, eltávolítja az elhalt hámsejteket, melyek könnyen el tudják tömíteni a pórusokat (így segít megelőzni a pattanások kialakulását), ragyogóbbá teszi a bőrt, azaz segít csökkenteni a sötétebb foltokat, a hegeket, ill. apró ráncokat, és persze előkészíti a bőrt a szérumok és hidratálók számára, így azok könnyebben beszívódnak.

nu_skin_180_aha_termekek.jpg

Az utóbbi másfél hónapban teszt alá vetettem a Nu Skin 180° AHA Facial Peel and Neutralizert, amely nevéhez híven egy AHA kémiai hámlasztó. Azt ígéri, hogy elősegíti a fiatalos sejtmegújulást, stimulálja a kollagéntermelést, melynek eredményeképpen halványodnak a barázdák és a ráncok. Elősegíti a durva bőr állagának újjáalakítását. A kémiai hámlasztással halványítja a bőrfelszín elszíneződését. Azaz pontosan azokat az ígéreteket teszi, amik miatt az ember kémiai hámlasztókat használ.

A csomagolása meglehetősen egyszerű, egy gondosan lezárt, műanyag tégelyben érkeztek a hámlasztó korongok, egy másikban pedig a semlegesítő korongok. A csomagban egy kis műanyag csipeszt is elhelyeztek, amivel higiénikusan szedhetjük ki a korongokat a tégelyekből. Nekem nagyon tetszik ez a kiszerelés, mert könnyen lehet használni, nem kell a kezünkkel szerencsétlenkedni vagy vattával elnyeletni az egyébként általában borsos árú folyadékot. A korongok száma is meg van adva (18 db), így pontosan tudjuk, hogy mennyi ideig lesznek elegendőek.

nu_skin_180_aha_nyitva.jpg

Az útmutató szerint hetente háromszor kell használni őket tisztítás és tonizálás után. Értelemszerűen először a hámlasztó korongokat, majd utána - legalább 10 perc elteltével - a semlegesítő korongokat kell alkalmazni. Nekem a heti három használat elég soknak tűnik, leginkább egy, de legfeljebb két alkalommal használtam őket az elmúlt másfél hónapban. Idősebb korban elképzelhető, hogy szükség van a heti három alkalomra, de nekem most még biztosan nincs.

Mint mondtam, nagyon könnyű használni, a korongok segítségével egyszerűen áttöröljük az arcunkat és kész. Amikor elkezdtem használni, akkor eléggé csípte a bőrömet, de ez szinte teljesen megszűnt a rendszeres alkalmazás során (azért egy picit csíp, de az normális).

A kezelés után a bőröm sokkal simább és puhább lesz. Közvetlenül a használat után kicsit kipirosodik az arcom, de ez hamar elmúlik és egy sokkal kiegyenlítettebb, egységesebb bőrkép marad. Bár szerencsére nincsenek mélyebb ráncaim, a meglévő kisebbeket szépen simítja.

A kémiai hámlasztás fényérzékennyé teszi a bőrt, ezért mindenképpen este ajánlatos végezni, utána pedig kötelező a fényvédelem, de az egyébként is az, és pár napig kerülni kell az erős napsugárzást! A hidratálásra nagyon oda kell figyelni, ha ilyen termékeket használunk, ezzel kapcsolatban ajánlom figyelmetekbe még egy korábbi tesztünket.

A használat gyakoriságától függően kb. 2-4 hónapra elegendő ez a kiszerelés (az ajánlott heti 3 alkalommal használva 6 hétig). Szerintem eléggé drága, lehet olcsóbb alternatívát találni, de ha megengedhetitek magatoknak, akkor érdemes kipróbálni, mert nagyon jó!

Összetevők:

AHA Hámlasztó (1. lépés):
Water (Aqua), Lactic Acid, Sodium Lactate, Betaine, Pentylene Glycol, Arginine, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Panthenol, Tetrasodium EDTA, Benzoic Acid.

AHA Semlegesítő (2. lépés):
Water (Aqua), Arginine, Glycerin, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Panthenol, Dipotassium Glycyrrhizate, Allantoin, Dimethicone PEG-8

Forrás: nuskin.com

Kiszerelése: 2x25 ml. Ára: 19.370 Ft.

Ti szoktatok kémiai hámlasztót használni? Melyik vált be leginkább?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása