Smink & Makeup

Így sminkelj gyorsabban!

2013. augusztus 04. spacegirl

makeup_factory.jpg

Fotó: Dennis Gatz

A magamfajta későn kelők pontosan tudják, hogy mennyire kevés az idő reggelente a sminkelésre. Ilyenkor nyáron ez mondjuk pont elég is, de az őszi és téli hónapokban már meglehetősen kevéske. Ebben a posztban ahhoz olvashattok tippeket, hogy hogyan tudtok gyorsabban sminkelni.

Tervezz előre!

Ha előre tudod, hogy kevés időd lesz reggel, akkor készítsd ki a sminkeket előző este. Lehet, hogy furcsán hangzik, de ezzel biztosan fogsz tudni időt spórolni, mert nem kell félálomban válogatnod, hogy mégis mit használj. Persze ha a sminkjeid katonás rendben sorakoznak, akkor erre nem feltétlenül van szükség.

Egységesítsd a bőrszíned!

Ha szép, tiszta bőrrel vagy megáldva, akkor ezzel nem kell sokat vesződnöd, ilyen esetben egy kis szem alatt korrektorozás is bőven elég lehet. Ha azért szükséged van némi fedésre, akkor érdemes színezett hidratálót vagy bb krémet választani, mert ezeket könnyen és gyorsan fel tudod vinni akár a kezeddel is. Ilyenkor nyáron nem is kell ennél több. Egy korrektort azért dobj be a táskádba, hogy a nap folyamán el tudd tüntetni, ami reggel esetleg kimaradt.

Válaszd ki a top 3-at!

Válaszd ki a három legfontosabb dolgot és a többit hagyd a fenébe. Ilyenkor inkább az erősségek kihangsúlyozására menj rá, ne a problémás területek korrigálására. Ha csak hármat lehet választani, akkor nálam biztos, hogy a spirál, a pirosító és a szájfény marad bent.

Ragaszkodj az alapokhoz!

Ha nagy a sietség, akkor inkább természetes színeket használj, így ha nem sikerül tökéletesen a sminked, akkor is kevésbé fog látszani. Ha nem volt időd szépen eldolgozni az éleket, az sem lesz annyira feltűnő. Ha fested a szemed, akkor legfeljebb 2-3 színt használj, a tust pedig inkább hagyd, ha nem vagy igazi profi vele. Mindannyian ismerjük, amikor az egyik tusvonal tökéletes, a másik meg sehogy sem akar sikerülni, és perceket töltünk vele, hogy egyformák legyenek. Na, ez egy sietős reggelre biztosan nem hiányzik!

Fejezd be a munkahelyen!

Ha valami kimaradt, dobd be a táskádba a neszeszert, és inkább fejezd be a munkahelyen a sminkedet, amikor van még néhány perced. Nem éri meg emiatt belemenni a legnagyobb dugóba vagy lekésni valamilyen menetrend szerinti járatot. Ha az alap már készen van, akkor nem is lesz feltűnő a többiek számára az a pár apró utolsó simítás.

Nektek van valamilyen tuti tippetek a gyorsabb sminkelésre?

via Makeup Geek

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása