Smink & Makeup

Kötelező ékszerek

2013. szeptember 06. spacegirl

ekszer_kollazs.jpg

Na jó, semmi sem kötelező, de van egy sor olyan ékszer, ami nem árt, ha mindenkinek a fegyver-, pontosabban kiegészítőtárában megtalálható. Ebben a posztban a kedvenc darabjaimat mutatom be, önkényesen besorolva őket a must-have kategóriákba.

1. A "férfias" női óra

Ezzel a fazonnal manapság Dunát lehet rekeszteni, az egészen olcsótól a luxus kategóriáig minden árfekvésben lehet ilyen órákat találni. Talán a Michael Kors karórák a legmenőbbek, amire igazából csak azután jöttem rá, hogy annak idején megvettem. Nagyon jókat lehet találni többek között a Fossil, DKNY és a Guess kínálatában is, az egészen olcsó változatok pedig például a bizsu boltokban elérhetők.

ekszerek-4.jpg

Innen: Silver Islands Buda (Allee) - ebben az üzletben rémesen kelletlenül szolgáltak ki, nem ajánlom!

2. A tökéletes fülbevaló

Ez persze mindenkinek mást jelent, nekem ez a darab a kedvencem, mert szerintem gyönyörű, időtálló és még az arcformámhoz is illik.

ekszerek-12.jpg

3. A gyöngy

A gyöngy ismét divatban van, és szintén a legkülönfélébb árakon lehet hozzájutni. Vannak egészen olcsó műanyag változatok, igényes kivitelű műgyöngyök, illetve a legkülönbözőbb minőségű igazgyöngyök, azok közül is édesvíziek és tengeriek. Az igazgyöngyök ára az alapján alakul, hogy milyen a formájuk, méretük, színük és felületük - minél nagyobb és tökéletesebb egy gyöngy, annál drágább lesz a belőle készült ékszer. (A gyöngyökről például itt olvashattok részletesen.)

ekszerek-9.jpg

Innen: Balogh Ékszer

ekszerek-6.jpg

Innen: V-Pearl

ekszerek-11.jpg

Innen: Aztek Silver (Arena Plaza, jó pár éve)

Persze nemcsak az igazgyöngyök és azok utánzatai divatosak, hanem az egyéb gyöngyök is, amikből a legkülönfélébb változatok kaphatók.

ekszerek-7.jpg

Innen (kaptam): tealeaf boltja a Meskán

4. A hangúlyos (statement) nyaklánc

A legegyszerűbb outfitet is fel lehet dobni egy igazán hangsúlyos és feltűnő nyaklánccal, legyen az bármilyen stílusú. Nekem az egyik kedvencem a Soie Essentielle kínálatából való, ami egyesíti a szegecsek vagányságát a selyem finomságával.

ekszerek-15.jpg

Innen: Soie Essentielle

A másik kedvencem egy 1minD1 darab, amelynek egyik különlegessége, hogy bicikligumiból készült.

ekszerek-26.jpg

Innen: 1minD1 (wonderLAB)

5. Karperec (reif)

Karperecekből is szinte végtelen féle kapható, én jobban szeretem a finomabb, nemesfém változatokat. Persze ha az aktuális divatot nézzük, akkor a "minél nagyobb, annál jobb" elve érvényesül.

ekszerek-30.jpg

ekszerek-10.jpg

Mindkettő innen: Golderádó

6. Szettek

Egy gyönyörű ékszernél már csak egy tökéletes szett mutat jobban, legyen az fülbevaló+nyaklánc vagy nyaklánc+karkötő kombó. Ha minden minden mindenhez illik, azt én már egy kicsit soknak érzem. Mind a két kedvenc szettem Soie Essentielle, a szegecses és a tengerész szettet is imádom.

ekszerek-23.jpg

Innen: Soie Essentielle (tengerész nyaklánc és karperec)

ekszerek-14.jpg

Innen: Soie Essentielle (szegecses nyaklánc és fülbevaló)

7. Halmozás

A divatblogok régóta tele vannak karkötő halmokkal, amik remekül tudnak mutatni együtt. A Style & Blogos lányoknál például komplett szettek is szoktak lenni. Nekem ez már egy kicsit sok, de a kép kedvéért erőt vettem magamon :)

ekszerek-27.jpg

Innen (balról jobbra): tealeaf (kaptam), Soie EssentielleSzputnyik

Gyűrűket nem szeretek hordani, ezért ők önkényesen kimaradnak ebből a posztból.

Nektek mik a must-have ékszereitek?

A képeket György Éva készítette.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása