Smink & Makeup

Amit a szemceruzákról tudni érdemes

2013. szeptember 11. spacegirl

A szemceruzák a legalapvetőbb kellékek közé tartoznak, a spirálok és a szájfények mellett ezek azok, amik többnyire mindenkinek a neszeszerében megtalálhatók. A profik viszont sokszor kevésbé kedvelik őket, mert a vonalakhoz inkább a tusokat, szemsmink alapként pedig a krémes szemfestékeket részesítik előnyben. Pedig a ceruzák nagyon sokoldalúan használhatók, rengeteg színben és textúrában érhetők el, ráadásul sokkal tartósabbak is tudnak lenni, mint korábban voltak. Ebben a posztban James Vincent sminkmester tippjeit olvashatjátok a szemceruzák kiválasztásához.

1. Fekete

fekete.jpg

Talán mondani sem kell, hogy a rengeteg altónusban kapható, feltűnő fekete szemceruza alap darab. Éppen úgy használható füstös szemhez, mint a legegyszerűbb szemfestéshez. A fekete szemceruzák közül James Vincent a kohl formulákat ajánlja, mert természetes baktériumölők és érzékeny szemre is jól használhatók. A pigmentek finomak és gazdagok, a vízvonalon és tusként is jól működnek.

2. Barna

barna.jpg

Míg a fekete szemceruzák mindenképpen magukra vonják a figyelmet, a barnákkal enélkül is adhatunk mélységet. Érdemes meleg, gazdag, vöröses barna és hidegebb, szürkésbarna színű ceruzákat is tartani. A barna a legtöbb szemszínnel jól működik, és könnyen párosítható a természetesebb megjelenésért a színkörön a mellette lévő színekkel, a kiemelésért pedig a színkör szemközti színeivel.

3. Sötétkék

kek.jpg

A sötétkék szemceruza remek választás az erősebb kiemeléshez, a legtöbb szemszínnel jól működik, ráadásul fehérebbnek mutatja a fáradt vagy piros szemeket. 

3. Lila

lila.jpg

Számtalan lila árnyalatú szemceruza kapható, amik remekül illenek a zöld, a kék és a mogyoróbarna szemhez is. Világosabb bőrszín esetén világosabb lilákat, sötétebb bőrszín esetén sötétebb lilákat érdemes választani. Az olyan liláktól viszont érdemes távol tartani magunkat, amilyen a szemünk alatti elszíneződés - ne akarjuk a szemsminkben visszahozni azt, amit a korrektorral már eltüntettünk!

4. Szürkésbarna

szurkesbarna.jpg

A hideg szürkésbarna nagyon jó választás minden bőr- és szemszínhez, mert feltűnés nélkül emel ki. Remekül használható a mélyítővonalon is.

5. Fehér

feher.jpg

A fehér szemceruza nagyon jól használható arra, hogy nagyítsa a szemet. A vízvonalon és a szem belső sarkában is remekül működik.

6. Natúr

natur.jpg

A bőr színével megegyező ceruza természetesebb módon nagyítja a szemet, mint a fehér. A korrektor színével megegyező ceruza használható apró bőrhibák korrigálására, illetve kis területeken highlighterként.

Nektek milyen színű szemceruzáitok vannak a feketén kívül?

via Beautylish

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása