Smink & Makeup

Lepotyog a szemfestéked?

2013. szeptember 28. spacegirl

A lepotyogó szemfesték nagyon bosszantó tud lenni, hiszen mindig pont oda esik, ahova nem kellene, például a frissen alapozott arcunkra vagy csak simán szétkenődik a legrosszabb helyen. Persze nem az a megoldás, hogy egyáltalán nem használunk ilyen szemfestékeket, van ugyanis egy sor trükk, amit bevethetünk ilyen esetben.

1. A szemfestéssel kezd!

Ez a legegyszerűbb, amit csak tehetsz, hiszen ha a szemeddel kezdesz, akkor ráérsz akkor letörölni a lepotyogott festéket, amikor a szemsminked már készen van. Ha mindennél potyogósabb szemfestékkel van dolgod, akkor akár egy papírzsepit vagy névjegykártyát is tehetsz a szemed alá, ameddig azzal dolgozol.

2. Használj szemhéjpúder alapot!

A szemfesték sokkal kevésbé potyog le, ha használsz szemhéjpúder alapot, amibe bele tud tapadni. Amellett persze, hogy jobban kihozza és tartósabbá teszi a színt.

3. Púderezz vastagon!

lehullo_szemfestek.jpg

Az is egy megoldás, ha a szemed alá az arcodra vastagabb rétegben áttetsző porpúdert teszel. Így a lehulló szemfesték ezen fog landolni, és könnyedén lesöpörheted egy ecsettel, ha végeztél a szemfestéssel.

4. Szórd le a felesleget!

Ha belemártottad az ecsetedet a szemfestékbe, ütögesd le róla a felesleget, így az kevésbé fog lepotyogni. Apró, nyomogató mozdulatokkal vidd fel a festéket, ne nagyokat sepregetve.

5. Használj celluxot!

lehullo_szemfestek2.jpg

Ha minden kötél szakad és nincsen más eszközöd, használj celluxot. Ebbe beletapadnak a kósza pigmentek anélkül, hogy lekapnák a teljes sminkedet.

Nektek van valamilyen tuti módszeretek a lehulló szemfesték ellen?

via Beautylish, Temptalia

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása