Smink & Makeup

Mondj búcsút a karikáknak és pigmentfoltoknak!

2013. december 04. spacegirl

hipergipmentacio_elotte_utana.JPG

Marci - előtte és utána

Ha a pattanásoktól már megszabadultál, kisimítottad a szarkalábakat, akkor rá is térhetünk a következő ősi ellenségre, a karikákra és a pigmentfoltokra, más néven hiperpigmentációra. Ebben a témában is Pissinos Csilla, az Astero Szépségszalon vezető kozmetikusa és tulajdonosa segítségét kértük.

Csilla elmondása szerint a szem körüli karikák két okra vezethetők vissza: az egyik a mikrokeringési zavar, a másik pedig a hiperpigmentáció. Ezeket a színük alapján tudjátok a legkönnyebben megkülönböztetni: a pigmentáció okozta karikák barnás, a mikrokeringési zavarra visszavezethető karikák pedig lilás színűek. Ebben a posztban a pigmentációval kapcsolatos problémáról és megoldásokról olvashattok részletesen.

A hiperpigmentáció pontosan az, aminek hangzik: a káros UV sugarak elnyelése érdekében a bőrünk a legmélyebb rétegében több melanint termel, így védi meg a testünket ettől a “támadástól”, azaz nem engedi, hogy az UV sugarak károsítsák a sejteket. Ettől leszünk napbarnítottak, de sajnos pontosan ettől alakulnak ki a barnás színű pigmentfoltok is. A sok napozással és persze a kor előrehaladtával ez a probléma egyre égetőbbé válik, és ha egyszer már elkezdődött, a folyamatot nem egyszerű lelassítani. A hiperpigmentációt a nap mellett a stressz, az ösztrogén szintje, trauma, szennyeződés és bizonyos gyógyszerek is befolyásolhatják, így a kezelése, azaz a folyamat lassítása hónapokig, sőt akár évekig is eltarthat. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a pigmentfoltoktól akár sok évvel idősebbnek is tűnhetünk a külső szemlélő számára.

Ahogyan a pattanásos bőrnél, itt is az az első lépés, hogy fel kell deríteni, mi okozhatja a pigmentfoltokat. Ha hormonális hátterű a hiperpigmentáció, akkor nehezebb dolgunk van, míg ha a nap a fő felelős, akkor azért könnyebb a helyzet. Hiperpigmentáció esetén nagyon fontos a megfelelő radírozás, hámlasztás, egyrészt, hogy segítsük az ápoló termékek beszívódását, másrészt hogy halványítsuk a pöttyöket. Csilla a Coverderm Luminous Exfoliát ajánlja, amely egy mélyhámlasztást lehetővé tevő, extra finom, hypoallergén arcradír.

Az arcápolásban a két fő szabály, hogy mindig olyan termékeket válasszatok, amelyek megfelelő fényvédelemmel vannak ellátva (nyáron legalább SPF 30-as!), illetve használjatok erre a problémára való szérumot a hidratálótok alá nappalra és éjszakára is. Csilla a Coverderm Luminous Serumát ajánlja, amely a legmagasabb koncentrációban tartalmazza a Luminous bőrfehérítő rendszer hatóanyagait. Ez a szérum a melanin termelés összes fázisában csökkenti a pigmentációt, jelentősen halványítja a szeplőket, terhességi foltokat, májfoltokat, fiatalítja és ránctalanítja a bőrt a lassan oldódó C-vitamin, retinol és az a-Arbutin segítségével. A 15-ös fényvédő faktor védi a bőrt a napsugarak káros hatásitól. A szemkörnyék célzott ápolására válasszátok a Coverderm Luminous Yeux-t, amely eltünteti a szem alatti karikákat és duzzanatokat.

coverderm_luminous_termekek_1.jpg

A Coverderm termékek hivatalos forgalmazója az Anthos Kft. A Coverderm termékeit beszerezhetitek a hivatalos webshopban vagy ingyenesen kipróbálhatjátok a Coverderm központban, a 2013 Pomáz, Árpád fejedelem út 14. alatt (Astero Szépségszalon, a HÉV megállóval szemben a főúton). További hasznos tippekért és újdonságokért kövessétek a Coverderm Facebook oldalát!
- Promóció

Fontos azonban látni, hogy a hiperpigmentáció kezelése hosszabb folyamat, ne várjatok azonnali hatást: legalább egy hónapra van szükség a látható eredményekhez!

hiperpigmentacio_elotte-utana.JPG

Marci - bal oldalon már fent a Luminous alapozó

Ahogyan a pattanásokat, úgy a pigmentfoltkat és a hiperpigmentáció okozta szem alatti karikákat is eltüntethetitek a megfelelő sminktermékek használatával. Ilyen esetben olyan magas fedőképességű termékekre van szükség, amelyek hosszú távú fehérítő hatással is bírnak. Csilla a Coverderm Luminous folyékony alapozóját ajánlja, amely mindezek mellett hypoallergén, anti-aging hatású, 100%-ig vízálló és 15-ös fényvédő faktorral rendelkezik. Formulája olajmentes, így a bőr pórusait nem tömíti el és nem irritálja az aknéra hajlamos bőrt sem. A Luminous alapozó bársonyos, könnyen és foltmentesen terülő textúrája, illetve speciális fényvisszaverő ásványai ragyogóvá varázsolják a bőrt és optikailag csökkentik a ráncokat. A Luminous alapozót a hozzá tartozó kompakt púder segítségével fixálhatjátok.

Úgy gondolom, a fenti képek magukért beszélnek, Marci tökéletes bőrrel távozhatott a sminkelésről!

A téma támogatója a Coverderm.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása