Smink & Makeup

Teszt: Olivia Natural természetes krémdezodor

2013. december 05. spacegirl

olvia_natural_kremdezodor.jpg

Még a nyáron foglalkoztunk a dezodorokkal és izzadásgátlókkal itt a blogon, arra keresve a választ, hogy lehetnek-e ezek a termékek rákkeltőek. A problémát elsősorban nem a kellemetlen szagokat közömbösítő, hanem az izzadást ténylegesen gátoló termékek jelenthetik, amelyek megakadályozzák ezt a természetes folyamatot és így a méreganyagok távozását. Megnyugtató választ nem tudtunk adni a kérdésre, mert a kutatási eredmények egymásnak ellent mondanak. A tanulság mindenesetre az, hogy ha inkább hiszünk azoknak a kutatásoknak, amelyek szerint az izzadásgátlás rákkeltő lehet, akkor érdemes természetes dezodorokat választani, amelyek nem tartalmaznak alumíniumszármazékokat és parabént.

Mivel korábban én még nem próbáltam természetes dezodort, nagyon megörültem a tesztre kapott Olivia Natural természetes krémdezodornak. Az Olivia Natural a termékei 100%-ban természetes anyagokból készülnek, a krémdezodorok kizárólag szódabikarbónát és shea-vajat, illetve természetes illóolajakat tartalmaznak, így egyszerre hidratálnak és fejtik ki nedvességmegkötő hatásukat. Nem tartalmaznak parabént, alumíniumszármazékokat, cinksót vagy más kémiai vegyületet. Azt ígérik, hogy illatosítanak és semlegesítik a szagokat, a pórusokat nem tömítik el, azonban a hozzáadott szódabikarbóna vízmegkötő hatásának köszönhetően mégis enyhe izzadásgátló hatással bírnak és 12 órán át védenek a kellemetlen testszagok ellen. Én a geránium-levendula krémdezodort próbáltam ki, amelynek jellemző illatát a gerániumolaj adja, míg a benne lévő levendulaolaj fertőtlenítő hatású.

Ez a dezodor tégelyes kiszerelésben érkezik, ami számomra - a golyós és tekerős izzadásgátlók után - eléggé szokatlan. Úgy kell használni, hogy a tégelyből egy borsónyi darabot kiveszünk és felmelegítjük a kezünkben, majd a hónaljunkra kenjük. Bár krémes, de elég kemény az állaga, ezért nekem kényelmesebb (és egyébként higiénikusabb is) spatulával venni belőle. (A közvetlen napfénytől és hőségtől óvni kell, mert könnyen olvad, így gondolom, egy tavaszi-nyári időben ennél puhább rendes tárolás esetén.) A hónaljra való felvitelkor hamar gömb alakot vesz fel és viszonylag könnyen eloszlatható. Annyi kényelmetlenség még van vele, hogy a használata után értelemszerűen kezet kell mosni. Az illata nekem meglehetősen furcsa, már-már kellemetlen, de ez nem marad domináns.

Számomra a hétköznapokban nagyon jól használható ez a dezodor, egyáltalán nem teljesít rosszabbul, mint egy közepes erősségű, mesterséges anyagokat tartalmazó izzadásgátló. Az izzadást nyilván nem akadályozza meg, de a kellemetlen szagokat nagyon jól semlegesíti. Reggeli használat mellett az esti futás után is teljesen rendben volt a helyzet, amit a "kontroll csoportom" (a barátom) is megerősített. A természetes összetevőknek köszönhetően semmilyen irritációt nem okoz, így nagyon kényelmes viselet. A fekete ruhán egy picit meglátszik, de ezt akár kézzel is le lehet porolni. Kíváncsi vagyok, hogy melegebb időben hogyan teljesít, de így őszre-télre teljesen rendben van, biztosan el fogom használni.

A kiszerelése 35 ml-es, az ára 790 Ft (itt rendelhető), ami szerintem teljesen vállalható. Azt még nem látom, hogy mennyi időre lesz elég, de nem kell túl sokat használni belőle, ezért bizakodó vagyok.

Próbáltatok már természetes dezodort? Mi volt a tapasztalatotok?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása