Smink & Makeup

Ha tél, akkor kirepedt ajkak? Nem kell így lennie

2013. december 30. spacegirl

szaj.jpeg

A száraz, kirepedt ajak nemcsak télen jelent gondot, de ilyenkor sajnos fokozottan jelentkezik. A kinti hideg és a benti meleg, száraz levegő könnyen elintézheti az ajkainkat, és a cserepes, hámló száj nem a legszebb látvány. Némi odafigyeléssel mérsékelheted vagy akár meg is szüntetheted ezt a problémát.

  • Ne nyalogasd az ajkaidat! Ha száraz a szánk, akkor hajlamosak vagyunk nyalogatni, amivel viszont csak még rosszabb lesz a helyzet. Szóval ne nyalogasd és főleg ne harapdáld az ajkaidat!
  • Igyál elég vizet! Míg a meleg hónapokban jobban kívánjuk a folyadékot, télen sokkal könnyebben elfeledkezünk az ivásról. Pedig télen is nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel, többek között azért is, hogy az ajkaink ne száradjanak ki.

ajakapolas.jpg

  • A megfelelő ajakbalzsamot használd! A viaszos vagy vazelines ajakbalzsamok remekül megőrzik a nedvességet, de sokszor nem tartalmaznak elegendő hidratálót. Nyugodtan használj két terméket, először egy hidratáló ajakbalzsamot, utána pedig egy viaszosat vagy vazelinest. Lehetőleg kerüld el a mentolos ajakbalzsamokat, mert könnyen kiszáríthatják az ajkaidat. Inkább ajakvajakat és természetes összetevőkből álló termékeket válassz, amelyek magukba zárják a nedvességet. Én most a Manna fénylő mosoly ajakbalzsamát használom, amely ugyan nem olcsó, de mindkét funkciót - hidratálás és a nedvesség megtartása - tökéletesen ellátja.
  • Radírozd az ajkaidat! A heti 1-2 alkalommal való radírozás segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől. Rendszeres hámlasztással el tudjátok kerülni a cserepes ajkak kialakulását. Én az Elizabeth Arden Eight Hour Creamet, illetve ritkábban a Baviphat zselés ajakradírt szoktam használni erre a célra, de házilag is tudtok radírt készíteni. A házi radírhoz 1 evőkanál barnacukrot, 1 evőkanál olivaolajat és pár csepp mézet keverjetek össze és ezzel radírozzátok le körkörös mozdulatokkal az ajkaitokat. Arra figyeljetek, hogy ha már ki van sebesedve az ajkatok, akkor ne radírozzátok, mert csak felsértitek vele a bőrt.

Nektek van valamilyen tuti tippetek a száraz, cserepes ajkak ellen?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása