Smink & Makeup

Instant fogyás: sminkkel

2014. január 28. spacegirl

Az újévi fogadalmak közé szinte mindig bekerül a fogyás. Ha idén még nem sikerült komoly eredményeket elérned ezen a fronton, akkor rásegíthetsz egy kis sminkkel, hogy legalább optikailag vékonyabbnak tűnjön az arcod. A hosszútávú megoldásért pedig ajánljuk figyelmedbe EZT a posztot.

smink-kontur.jpg

A kontúrozás az egyik legalapvetőbb fogása a sminkelésnek, amikor is az ovális arcformához próbálunk közeledni. Ezt úgy érjük el, hogy amit ki szeretnénk emelni, oda világos színt (highlightert) viszünk fel, amit pedig el szeretnénk tüntetni, oda sötétet. Így például kerek arcnál az arccsontot hangsúlyozzuk, hosszúkás arcnál a homlok felső és az áll alsó részét árnyékoljuk stb.

Az árnyékoláshoz a bőrszínnél egy-két árnyalattal sötétebb púdert, a kiemeléshez pedig egy-két árnyalattal világosabb highlightert használunk. A művelethez, különösen az arc árnyékolásához remekül használható egy ferde pirosító ecset.

Íme néhány kontúrozási tipp, amivel garantált a néhány kilós - optikai - fogyás.

Homlok

Ha a bőrszínnél egy-két árnyalattal sötétebb púdert viszel fel a homlokod fölé és köré, majd tovább a haj vonalán, az optikailag lejjebb hozza a homlokot, és az arc oválisabbnak fog tűnni, keskenyebb homlokkal.

Orr

Ha az orrodat szeretnéd keskenyebbnek láttatni, akkor a felső résznél, legfeljebb az orr közepéig kontúrozz mindkét oldalon. Ettől az orrnyereg vékonyabbnak látszik.

Arc

Ha kikerekedett az arcod az ünnepi falatozásban, akkor a legkönnyebben úgy segíthetsz ezen, ha az arccsont alá sötétebb színt, az arcsont fölé pedig világos színt viszel fel.

Áll

A bőrszínnél két árnyalattal sötétebb púdert vigyél fel az áll vonala alá, ha karcsúsítanád az arcod. Vigyázz, hogy a nyaknál szépen dolgozd el, ne látszódjon a sötétebb púder.

Ez a poszt egy korábbi bejegyzésünk újratöltése.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása