Smink & Makeup

JÁTÉK: Nyerj Philips Lumea Precision Plus IPL tartós szőrtelenítő készüléket!

2014. március 24. spacegirl

Kezdjük ezt a hetet a Makeup Blog történetének egyik legnagyobb szabású játékával! :) A Philips jóvoltából ezúttal egy Lumea Precision Plus IPL tartós szőrtelenítő készüléket nyerhettek, melynek értéke 140.000 Ft!

philips_lumea_gep_tartozekok2.JPG

A játék menete

Figyeld nagyon a Facebook oldalunkat, mert 6 héten keresztül minden hétfőn 1-1 kérdést fogunk feltenni az IPL szőrtelenítéssel és a Philips Lumea Precision Plus-szal kapcsolatban. Nincs más dolgod, mint:

  1. Lájkolni ezt a blogbejegyzést,
  2. lájkolni a Facebook bejegyzést, amiben a kérdést feltesszük és
  3. helyesen válaszolni a kérdésre a Facebook bejegyzés alatt kommentben.

A játékban való részvételhez nem kell minden egyes - azaz összesen 6 db - kérdésre válaszolnod, de minden kérdésnél a helyes válaszod egy újabb esélyt jelent. Azaz ha 1 kérdésre válaszolsz helyesen, akkor a neved egyszer fog szerepelni a sorsolásban, ha 2 kérdésre válaszolsz helyesen, akkor kétszer és így tovább. Szóval érdemes minden kérdésre válaszolni! (Egy személy egy kérdésekre csak egyszer válaszolhat!) A helyes válaszokhoz ebben a posztban találsz segítséget. A lustábbak leshetnek a többiekről is, de ilyen jó kis nyereménynél inkább ne kockáztassatok! :)

  1. Március 24.: A növekedés melyik fázisában fogékonyak a szőrszálak az IPL kezelésre? ITT válaszolj!
  2. Március 31.: Hány hétre biztosít szőrtelen simaságot a Philips Lumea készülék? ITT válaszolj!
  3. Április 7.: Használhatja-e a Philips Lumea készüléket az, akinek világosbarna bőre és sötétszőke szőre van? ITT válaszolj!
  4. Április 14.: Hogyan kell előkészíteni a bőrt a Philips Lumea készülék első használata előtt? ITT válaszolj!
  5. Április 21.: Okoz-e fájdalmat a Philips Lumea készülék használata? ITT válaszolj!
  6. Április 28.: Átlagosan mennyi időt vesz igénybe a hónalj, bikinivonal és a két lábszár kezelése a Philips Lumea készülékkel? ITT válaszolj!

IPL szőrtelenítés - már otthon is!

Talán már tudjátok, hogy a fény alapú szőrtelenítés az egyik leghatékonyabb módszer a nemkívánatos testszőrzet tartós kezelésére. Ez a technológia az egyéb otthoni szőrtelenítési módszerektől elsősorban abban különbözik, hogy tartósabb eredményt nyújt és jelentősen csökkenti a szőr visszanövését. Ez az eddig csak a professzionális szalonokban kínált módszer a Philips jóvoltából már otthon is elérhetővé vált!

philips_lumea_fej.JPG

A Philips Lumea IPL tartós szőrtelenítő készüléket egyaránt használhatjátok a láb, kar, hónalj, has, bikinivonal és arc szőrtelenítésére. Ezt a készüléket kifejezetten nők számára tervezték és optimalizálták, de természetesen férfiak is használhatják, szóval a férjed, barátod is lecsaphat rá.

A Philips Lumea előnyei

  • IPL (intenzív pulzáló fény) technológia kényelmes, otthoni alkalmazásra
  • a szőrszálak újranövekedésének hatékony megelőzése a 6 héten át tartó simaság érdekében
  • a bőr színe alapján állítható öt szintű fényintenzitás
  • gyengéd kezelés az érzékeny területeken is (az arcon is használható!)
  • a beépített UV szűrő megvédi a bőrt
  • a lámpát nem szükséges cserélni (nincs további költség)
  • biztonsági jelző: a „villanófény kész“ jelzőfény zölden világít megfelelő alkalmazás esetén
  • nagyméretű testszőrtelenítő tartozék a comb és lábszár gyorsabb kezeléséhez
  • csúsztatás és villanás mód: könnyebb kezelés egyetlen folyamatos mozdulattal
  • kényelmes, vezeték nélküli használat (újratölthető akkumulátor)
  • 15 év fejlesztés és biztonsági vizsgálat

Hogy működik?

A szőrnövekedés gyorsasága egyénenként változik és az életkortól, az anyagcserétől és más tényezőktől függ. A szőr normál esetben mindenkinél három fázisban növekszik:

  1. Növekedési (anagén) fázis: A szőr aktívan nő a szőrtüszőből. Csak a növekedési fázisban lévő szőr fogékony a fénykezelésre!
  2. Átmeneti (katagén) fázis: A szőrnövekedés megáll, a gyökér összezsugorodik mielőtt a szőrszál kihullana.
  3. Nyugalmi (telogén) fázis: A régi szőrszál leválik a szőrtüszőről és kihullik. A szőrtüsző nyugalomban marad, amíg újra aktívvá nem válik és új szőrszálat nem növeszt.

A készülék úgy távolítja el a szőrszálakat, hogy felmelegíti azokat és gyökerüket a bőr alatt. A szőrszálban és a gyökérben lévő melanin elnyeli a kibocsátott fényt. Minél sötétebb színű a szőrszál, annál több fény nyelődik el. A folyamat eredményeképpen a szőrszál nyugalmi fázisba kerül. 

Az első 4-5 kezelés alkalmával fel kell készíteni a bőrt a kezelni kívánt terület leborotválásával, mielőtt használjuk rajta a készüléket. Ezt követően már nem lesz erre szükség, mert már sima lesz a bőr. A test különböző területei más-más kezelési időtartamot igényelnek, de összességében nagyon gyorsan lehet haladni. A hónaljon 1 percig, a bikinivonalon körülbelül 4 percig, a lábszárakon egyenként nagyjából 8 percig tart a kezelés.

A kezelés alatt az érintett területen a szőrszálak rendszerint a szőrnövekedési ciklus különböző fázisában vannak. Mivel csak a növekedési fázisban lévő szőrszálak fogékonyak a fénnyel végzett kezelésre, az optimális szőrtelenítés nem érhető el egyetlen alkalommal. A szőrszálak sikeres eltávolítása és a szőrtüsző újbóli aktivizálódásának megakadályozása érdekében a kezeléseket az első 2 hónapban kéthetente meg kell ismételni. A kezelések között a szőr természetes módon 1-2 hét alatt kihullik és az újranövekedés megáll. Már két kezelés után észrevehetően csökken a szőr mennyisége, optimális eredmény pedig általában négy-öt kezelés után érhető el. Annak érdekében, hogy a bőr tartósan sima maradjon, érdemes a kezelést 6 hetente megismételni.

A Lumea rendszeres használata során kerülni kell a napozást. Aki mégis napozik, annak várnia kell legalább két hetet, mielőtt Lumeát használ.

Ki használhatja a készüléket?

A készüléket a 15-18 éves fiatalok szülői beleegyezéssel, illetve 18 év feletti felnőttek használhatják, abban az esetben, ha a bőr- és szőrzettípusuk ehhez megfelelő. Az ellenőrzést az alkalmassági táblázat segítségével lehet elvégezni:

Lumea_alkalmassagi_tablazat.jpg

Nem használhatják:

  • akiknek a szőrzetének természetes színe a kezelt területen világosszőke, fehér, ősz vagy vörös, illetve VI-os bőrtípusük van (ritkán vagy soha nem ég le és nagyon sötétre barnul, bőre színe barnásfekete vagy sötétebb),
  • akik az elmúlt 2 hétben napoztak vagy mesterségesen barnultak,
  • akik gyermeket várnak vagy szoptatnak,
  • akik bizonyos betegségekben szenvednek (bőrbetegségek a kezelendő területen, kollagén rendellenesség, érrendszeri betegség, fényérzékenység, cukorbetegség stb.).

Szőrtelenítési mítoszok

MÍTOSZ: A hosszantartó szőrtelenítéshez ki kell húzni a szőrszálakat.

VALÓSÁG: Nem kell kihúznia a szőrszálakat, mert meg lehet előzni a növekedésüket. A Philips Lumea fényimpulzusok segítségével megelőzi a szőrszálak növekedését. Teljesen fájdalommentes és a szőrszálaknak nyoma sincs akár 6 hétig.

MÍTOSZ: Ezt a technológiát általában szakemberek alkalmazzák, otthon használni nem biztonságos.

VALÓSÁG: Az otthoni IPL technológia teljesen biztonságos. És sokkal kényelmesebb! A bőrgyógyászok szépségszalonokban használt IPL készülékei sokkal magasabb villanásszámmal dolgoznak. Ezért nem ajánlott, hogy valaki alávesse magát az eljárásnak évente két alkalomnál többször. A Philips Lumeát úgy fejlesztették ki, hogy ugyanolyan eredményes legyen, de biztonságos és rendszeres otthoni használatot tegyen lehetővé.

MÍTOSZ: Hónapokat kell várnom, mielőtt bármi eredménye lesz a kezelésnek.

VALÓSÁG: Két kezelés után már látható az eredmény – a negyedik után pedig készen is van! A Philips Lumea úgy működik, hogy megelőzi a szőrszálak növekedését, ezért közvetlenül a kezelés után nincsen látható eredménye. 2-4 héten belül azonban nyugalmi fázisba lépnek a szőrtüszők és megáll a szőrszálak növekedése. A bőr hosszú ideig selymesen sima marad mindössze 4 kezelés után.

MÍTOSZ: Már próbáltam az IPL-t szépségszalonban és kellemetlennek találtam, biztos ezzel a készülékkel sem lenne másképp.

VALÓSÁG: Az alacsonyabb fényintenzitásnak köszönhetően a Philips Lumea használata fájdalommentes. Nagyon fontos, hogy a bőr- és szőrszínnek megfelelő fényintenzitást válasszuk a készüléken. Így biztosak lehetünk benne, hogy a kezelés fájdalommentes lesz és nem okoz bőrkiütést vagy bőrirritációt, mely jelenségek gyakoriak az epilálás más típusainál. A legalacsonyabb beállítás alkalmas a legérzékenyebb területek kezelésére.

MÍTOSZ: Úgy hallottam, hogy ez a készülék nem alkalmas minden nő számára.

VALÓSÁG: A Philips Lumea a legtöbb magyar nő számára alkalmas. A pulzáló fény technológiát nem alkalmazhatják vörös, vagy nagyon világos szőrzetűek, mert nem rendelkeznek elég pigmenttel, hogy szőrtüszőik nyugalmi fázisba léphessenek. Erősen sötét bőrűek sem használhatják, mert ők túl sok pigmenttel rendelkeznek. A legtöbb magyar nő számára tehát tökéletesen megfelel!

MÍTOSZ: Végleg megáll a szőrszálaim növekedése? Ez biztos, hogy nem egészséges!

VALÓSÁG: A nyugalmi fázis természetes jelenség és a szőrszálak növekedése bármikor újraindulhat. A szőrszálak növekedésének megelőzése, melynek köszönhetően epilálás nélkül lesz a bőr selymesen sima, általában kevesebb mint 6 hétig tart. Ha ezt követően nem használunk Philips Lumeát a szőrszálak újra növekedésnek indulnak. Előfordulhat ugyanakkor, hogy szőrszálak gyengébbek lesznek, mint korábban.

Meddig tart a játék?

A játék most indul és 2014. május 4-én éjfélig tart.

Hogyan juthatok a nyereményhez?

A játék lezárulása után, május 5-én 1 nyertest sorsolunk azok közül, akik a 6 fordulóban a játék menetében leírtak szerint jelentkeztek a játékra. Minden forduló helyes válasza 1-1 esélyt (nevezést) jelent a sorsolásnál. A nyertest a Facebookon értesítjük május 5-én, és emailben kell elküldenie a teljes nevét és postázási címét a deborah.spacegirl@gmail.com címre az értesítéstől számított 3 napon belül. Ha a nyertes nem jelentkezik a megadott időpontig, akkor új sorsolásra kerül sor, amelynek során hasonlóan járunk el. A Philips Lumea készüléket a Neo Noir postázza a nyertesnek. A játékot nem a Facebook szervezi.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása