Smink & Makeup

Jól mosod a hajadat?

2014. május 06. spacegirl

wash-hair.jpg

Elképesztően sokan olvastátok a zuhanyzás helyes módjáról szóló posztot, ezért nem tűnik haszontalannak egy külön hajmosós poszt sem.

  1. Fésüld ki a hajadat hajmosás előtt! Mivel a vizes haj nagyon sérülékeny, fésüld ki még szárazon jó alaposan a hajadat.
  2. A hajmosással kezdj! A zuhanyzást a hajmosással kezdd, mert akkor amíg fürdesz, tud majd hatni a balzsam vagy a pakolás.
  3. Alaposan öblítsd ki langyos vízzel a hajadat! Ez fellazítja a koszt és olajat, valamint megnyitja a kutikulát a balzsam számára.
  4. A hajtőnél samponozz! Finom előre és hátra irányuló mozdulatokkal masszírozd a fejbőrödet, ne erős, körkörös mozdulatokkal, mert az összekócolhatja a hajat. A habot dolgozd el a végek felé, de ne dörzsöld a hajadat, mert - különösen a végeknél - megtörhet. Jó alaposan öblítsd le a sampont és samponozz még egyszer, ha szükséges.
  5. Nyomkodd ki a vizet, mielőtt balzsamozol! Ne balzsamozd be a hajtövet, mert könnyen elzsírosodhat a hajad. A balzsam sokkal jobban kifejti a hatását, ha néhány percig rajta hagyod a hajadon.
  6. Hűvös vízzel öblítsd ki a balzsamot! A hidegebb víz visszazárja a kutikulát, megköti a nedvességet és fényesebbé is teszi a hajat. Ne legyen a víz túl hideg, nehogy megfázzon a fejbőröd.
  7. Ne tépd és ne csavard turbánba! Mint említettük, a vizes haj nagyon sérülékeny, ezért ne dörzsöld erősen a törölközővel, minél kevesebbet fésüld nedvesen, és ne csavard fel - legalábbis néhány percnél hosszabb időre - turbánba.
  8. Ne mosd a hajadat naponta! Az ideális gyakoriság személyenként változik, így sajnos nincsen általános szabály. Ha már 1-2 nap alatt zsírosodik a hajad, akkor használj szárazsampont, hogy ne kelljen annyira gyakran mosnod. Ha a fejbőröd nem viszket és nincs szaga a hajadnak, akkor heti 1-2 alkalommal bőven elég megmosni.

Ha hozzám hasonlóan neked is száraz a hajad és érzékeny a fejbőröd, akkor ezekre a termékekre érdemes egy pillantást vetned.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása