Smink & Makeup

Füstös szemek - 6 hiba, amit elkerülhetsz

2014. május 08. spacegirl

A füstös szemet mindenki szereti, abszolút klasszikusnak számít, sohasem megy ki a divatból és nem is túl nehéz elkészíteni. Vannak azonban olyan tipikus hibák, amik egy kis odafigyeléssel könnyedén elkerülhetők!

taylor_momsen_1287820181.jpg

Az elrettentő példa... (Taylor Momsen)

  1. A szemhéj alap hiánya. A szemhéj alapozó használatát kötelezőnek is nevezhetnénk, különösen igaz ez a füstös szemeknél. A szemhéj alap a legtöbbet hozza ki a szemfestékedből és megakadályozza az elmászását és felgyülemlését a redőkben. A sötét szemfesték különösen rosszul néz ki összeállva, úgyhogy eszedbe ne jusson szemhéj alap nélkül felvinni.
  2. Túl sok szemceruza. Ha túl erősen körbekontúrozod a szemedet, akkor nem lesz elég kifinomult a megjelenésed. A füstös szemhez satírozd el jó alaposan a szemceruzát. 
  3. Hanyag satírozás. A füstös szem kulcsa, hogy ne legyenek éles vonalak a sminkben, hanem minden él szépen el legyen satírozva. Minél többet satírozol, annál szebb, füstösebb lesz a hatás. És senki sem fog pandának nézni.
  4. Túl sok szín használata. A klasszikus füstös szemhez egy szín különböző árnyalatait érdemes használni. Természetesen nemcsak fekete vagy szürke füstös szem létezik, az én kedvencem például a barna.
  5. Szemfestés alapozás után. A sötét szemfesték különösen rosszul mutat a szem alatt, ezért érdemes ilyen esetben a szemmel kezdeni és csak azután alapozni. Arról már nem is beszélve, hogy ha esetleg nem sikerül tökéletesre a forma, akkor így könnyebben tudod javítani és nem rontod el a már kész alapozást.
  6. Esti lustaság. Persze, minden sminket el kell távolítani lefekvés előtt, de a füstös szemnél az erős festés és hangsúlyos spirálozás miatt erre különösen oda kell figyelni. Ha nem távolítod el rendesen a sminkedet, könnyen irritációt okozhat és megsérülhetnek a szempilláid is.

via Makeup.com

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása