Smink & Makeup

Kipróbáltuk: HydraFacial arckezelés

2014. május 18. spacegirl

Úgy gondolom, hogy viszonylag szerencsés helyzetben vagyok a bőrömmel, mert ugyan a tökéletestől messze van, de komolyabb problémám az utóbbi években már nincsen vele. Ezzel együtt sem árt persze időnként mélytisztításnak és megújításnak alávetni. Legutóbb a Medios Orvosi Központban jártam, ahol a HydraFacial eljárást próbáltam ki.

A HydraFacial egy korszerű, nem invazív bőrfelszín megújító orvos-esztétikai technológia. Ez a kezelés több esztétikai nagydíjat is elnyert és a sztárok körében is nagy kedvencnek számít világszerte. Egy olyan hydrodermabráziós eljárásról van szó, amely nem csupán tisztítást, hanem kíméletes kémiai hámlasztást, vákuummal végzett nyirokmasszázst, pórusfelszabadítást, gyulladáscsökkentést és folyadékpótlást is tartalmaz. A kezelés lezárásaként pedig antioxidánsokkal védi a bőrt és bőrtápláló hatóanyag visszajuttatást is végez. Azt ígéri, hogy a megújítja a teljes bőrfelszínt, így az tisztább, szebb és teltebb lesz, méghozzá kellemetlenség és fájdalom, illetve gyógyulási idő nélkül, azaz nem kell a tisztító kezelések utáni pöttyökre számítani. A Hydrafacial eljárás a testre szabható beállítási lehetőségeknek köszönhetően szinte minden bőrtípus esetén alkalmazható, nemcsak zsíros, problémás bőrön, hanem vékonyabb, szárazabb vagy öregedő bőrön is.

Maga a központ egyébként nagyon kellemes környezetben található a Budakeszi úton a Szép Ilona Étterem mellett. A központ tulajdonosa Dr. Buda Bernadett, aki elsősorban a horkoló és alvás közbeni légzészavaros betegek kezelésével foglalkozott, és később nyitott a nem invazív arckezelések irányába is. Látszik, hogy tényleg szereti azt, amivel foglalkozik, és nyitott arra, hogy nyugaton bevált kezeléseket és termékeket vezessen be itthon, úgyhogy ezen a fronton izgalmas dolgokra számíthatunk még tőle. 

Na de lássuk, hogy hogyan is működik maga a kezelés! A HydraFacial az ún. Vortex technológiát alkalmazza. Az eljárás speciális kezelőfejek segítségével történik, melyek spirál alakban kettős folyadéksugarat áramoltatnak vákuum segítségével. Ezt úgy képzeljétek el, hogy a kezelőfej kissé "beszippantja" a bőrt és közben érezhető az éppen használt folyadék nedvessége is, de minden a kis fej alatt zajlik, azaz el is szívja ezt a folyadékot és az arcról eltávolított szennyeződést, elhalt hámsejtet is.

hydrafacial_kollazs.jpg

HydraFacial eljárás öt fő lépésből áll, de ezeken belül is több kisebb lépés történik. 

1. lépés: Természetesen a tisztítás. Az esetemben egy kicsit eltértünk az eredeti forgatókönyvtől, ami úgy néz ki, hogy a bőrt Hydrafacial lemosó termékekkel megtisztítják. Ezután a már említett, vákuummal működő kezelőfejét az arcbőrön mozgatva egy gyulladáscsökkentő hatóanyagot és tejsavat tartalmazó spirálisan ható folyadéksugárral teljes bőrfelszíni letisztítást végeznek. A vákuum egyébként a nyirokkeringést is fokozza. A kezelőfej spirál alakja - ahogyan azt már említettem - a hatóanyag bejuttatást, majd a feloldás utáni elszívást is lehetővé teszi.

2. lépés: Vákuum alatt végzett kémiai savas hámlasztás. A savas kezelés feloldja az elhalt hámréteget, megnyitja a pórusokat, eltávolítja a maradék szennyeződést a bőrről. A sav koncentrációját a páciens bőrproblémától függően választják ki, esetemben a legenyhébb koncentrációjú kémiai hámlasztás történt, de pl. egy gyulladt, pigmentált felület esetében erősebb koncentrációjú kémiai hámlasztás alkalmazható. Bár én azt gondoltam, hogy nem érzékeny a bőröm különösebben, én nemcsak enyhe bizsergést tapasztaltam itt, hanem kissé kellemetlen csipő érzést, amitől a bőröm kipirult (a kipirulás egyébként természetes ebben az esetben). Bernadett szerint ez azt jelenti, hogy az átlagosnál sokkal érzékenyebb a bőröm.

3. lépés: Pórustisztítás. Ehhez a lépéshez szalicilsavat és gyulladáscsökkentő komponenseket tartalmazó folyadékot és egy kisebb kezelőfejet használnak. Elsősorban a T-zónában erősebb vákuum segítségével átmossák és elszívják a megnyitott pórusokat, így eltávolíthatók a mitesszerek és pattanások az arcbőrről. Azaz nem kerül sor semmilyen "nyomkodásra", mindent a kezelőfej végez. Ez a lépés sem fájdalmas egyáltalán, össze sem hasonlítható a hagyományos tisztítással.

4. lépés: Hatóanyag visszajuttatás. A megnyitott pórusokon keresztül vákuum alatt hatóanyagokat juttatnak a bőrbe: vitaminokat, kollagén indukáló glikopeptideket, antioxidánsokat. A teljesen megtisztított bőr ezeket sokkal hatékonyabban szívja magába. A bőr kitelődik, puha és sima tapintású lesz. Gyulladásos és pigmentációs problémák esetén fényterápiával egészítik ki a kezelést, ami az esetemben is szépen csökkentette a kipirosodást. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a fényt kibocsátó kezelőfejeket (lásd a fenti képen a jobb alsó sarokban) néhány percig az arcom fölött mozgatták.

5. lépés: Arcápolás. Az utolsó lépés a Hydrafacial napi arcápoló termékek alkalmazása, melyek fokozzák a kezelés tartósságát és eredményességét.

medios_hydrafacial.jpg

Tapasztalataim:

A kezelés után azonnal nagyon tisztának és puhának éreztem a bőrömet. A pórusaim kisebbnek látszottak, a bőröm felszíne sokkal egyenletesebb lett. A kezelés elvileg a ráncokat is simítja, de mivel nekem csak a szemem közvetlen környékén vannak kisebb ráncok és ott ez a kezelés nem alkalmazható, erről kevésbé tudok beszámolni. (A HydraFacial kezelés egyébként kombinálható a bőr mélyebb rétegeire ható, nem invazív kollagén indukciós eljárásokkal, például az orvosi rádiófrekvenciás technológián alapuló Pellevé eljárással.)

A kezelést követő estén a bőröm még kissé ki volt pirosodva, de ez másnap reggelre elmúlt és csak a tisztaság és puhaság maradt. A második napon viszont elkezdett kissé hámlani az arcom, ami két napig tartott. A megújulás folyamata így nálam a vártnál jobban elhúzódott. Ettől eltekintve más kellemetlenséget nem tapasztaltam, nem lettem pöttyös és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.

A HydraFacial mélytisztító hydrodermabráziós kezelés ára a teljes arcra 40.000 Ft, így azoknak ajánlom, akiknek egy ilyen nagyobb kiadás is belefér a költségvetésükbe.

A kezelésen térítés- és kötelezettségmentesen vettem részt.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása