Smink & Makeup

Női borotvák - Érdemes venni?

2014. május 26. makeupadmin

wilkinson_noi1.jpg

A szőrtelenítési módszerek közül kétségtelenül a borotválás a legegyszerűbb, leggyorsabb és rövid távon a legolcsóbb is. A női vagy férfi borotva kérdését illetően ide-oda csapódtam az elmúlt években, hiszen a borotva mégiscsak borotva és a férfi változatok olcsóbbak szoktak lenni. Sokszor ott kötöttem ki, hogy minek is fizetnék többet azért, hogy egy duci testű, rózsaszín borotvám legyen, ami mintha életlenebb is lenne a férfi borotváknál.

De mi is valójában a különbség a női és a férfi borotvák között?

A női borotva nem életlenebb, mint a férfi, sőt a gyártók általában ugyanazokat a pengéket használják. A különbség az, hogy más szögben állnak a pengék. A férfi borotvák éppen ezért jobban megbirkóznak az igazán erős és sűrű szőrrel (amilyen a nők testén általában nem található), viszont ebből adódóan könnyebben felsértik a bőrt. Bármennyire vigyázunk is egy férfi borotvával, nagy szerencse kell hozzá, hogy ne kapja el a bőrt itt-ott, ami azért elég kellemetlen. A női borotvák pengéi közelebb vannak egymáshoz, ami segít elkerülni a borotválkozás utáni húzódó érzést.

wilkinson_noi3.jpg

A férfi borotvák kialakítása vékonyabb, amitől vonzóbbnak és kecsesebbnek tűnhetnek. Ne felejtsük azonban el, hogy a férfiaknak elsősorban az arcukat kell leborotválniuk, míg a nőknek sokkal nagyobb területeket. A női borotvák formája, nyele úgy lett kialakítva, hogy ezeken a nagyobb részeken is kényelmesen lehessen őket használniA női borotvák általában íveltebbek, így jobban látható a borotvált terület. Ez értelemszerűen segít abban, hogy lássuk, mit is csinálunk éppen.

wilkinson_noi2.jpg

Tippek a legjobb eredményhez:

  1. A zuhanyzás elején radírozd le a lábadat, hogy megszabadulj az elhalt hámsejtektől, így megelőzheted a szőrbenövést.
  2. Csak a zuhanyzás végén borotválj, mert a meleg víz felpuhítja a szőrszálakat és kitágítja a szőrtüszőket, így simább eredményt érhetsz el, arról már nem is beszélve, hogy a borotvád is kevésbé veszít az élességéből. (Ha nem akarod csorbítani a pengét, akkor ne tisztítsd a borotvát törölközővel vagy zsebkendővel.)
  3. Mindig éles pengével dolgozz a legjobb eredmény érdekében. Ezt könnyen követheted az olyan termékeken, melyeken található erre utaló indikátor.
  4. A szőr növekedésével ellentétesen borotválj, így érheted el a legsimább eredményt. A bikinivonalnál vízszintesen borotválj kívülről befelé, a hónaljnál pedig alulról felfelé.
  5. Olyan borotvát válassz, amely beépített kondicionáló csíkokat tartalmaz, hogy hidratáltabb maradjon a bőröd.
  6. Használj hidratálót zuhanyzás után, hogy a lehető legselymesebb legyen a bőröd.

Női borotvakészülékek a Wilkinsontól:

  • Wilkinson Sword Quattro for Women Bikini: Borotva és bikinivonal formázó egy készülékben. A borotva a négy ultravékony pengének és két nagy krémezőcsíknak köszönhetően könnyen siklik és követi a bőr vonalát. A készülék másik végén pedig egy vízálló, állítható hosszúságú fésűvel ellátott trimmelő található. 
  • Wilkinson Sword Lady Protector: Kétpengés borotva, amely védőhálóval rendelkezik, hogy megvédjen a vágásoktól.
  • Wilkinson Sword Quattro for Women: A férfi borotva női változata négy pengével, kompakt billenő fejjel és nyugtató krémezőcsíkokkal.
  • Wilkinson Sword Intuition Naturals Sensitive Care: 3 az 1-ben borotva, amely előkészít, borotvál és hidratál egyetlen könnyű lépésben. Nincs szükség sem borotvahabra, sem hidratálóra mellé!

A bejegyzés támogatója a Wilkinson Sword.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása