Smink & Makeup

Mindent a Holt-tengeri ásványokról

2014. június 03. Katushka

A Holt-tenger egyike a világ legcsodálatosabb természeti képződményeinek, ásványai pedig a bőrrel tesznek csodát. Rajongói között volt Kleopátra és Dávid király felesége, Abigél is. A Holt-tenger a korai időktől foglalkoztatta az embereket, lévén egy egészen különös természeti jelenségről van szó. A világ legmélyebben fekvő „tengere” valójában egy lefolyás nélküli sós tó, melyet a Jordán folyó táplál vízzel. Nevét azonban mégsem erről kapta.

A Holt-tenger só tartalma 32-33 százalék, így ásványi anyagtartalma tízszerese a tengerekének. Ez lehetetlenné teszi a magasabb rendű élőlények megtelepedését a víztükör alatt, vagyis ebben az értelemben valóban egy holt tengerről beszélhetünk. Ám éppen a magas ásványi anyag-tartalom és a több mint 20 féle só különleges kombinációja teszi fontossá a kozmetikai ipar számára. Már a bibliai időkben is fontos szerepet játszott ez a 67 kilométer hosszú és 18 kilométer széles víztükör, hiszen az Ószövetségben említett, bűnökről elhíresült Szodoma és Gomora a tenger partján épült fel, de Dávid király felesége, Abigél is gyakran járt ide.

Dead-Sea-Range-White-k.jpg

A királyné ismerte az ásványi anyagok bőrszépítő hatását, így gyakorta kezelte magát ezzel a csodálatos mixtúrával. Ma már nem kell Izraelbe vagy Jordániába utazni, hogy meggyőződjünk arról, a királynénak igaza volt. A natúr kozmetikai piac régen felfedezte magának a Holt-tengeri ásványok jótékony hatását, így a Dr Organic termékek is tartalmazzák azt.

A természetes Holt-tengeri ásványokat tartalmazó termékcsalád emellett egy saját fejlesztésű, bioaktív tengeri kivonat komplexummal erősíti az eredeti hatóanyagok rendkívüli hatását. A különleges só összetétel táplálja, ásványi anyagokkal tölti fel a bőrt és támogatja természetes regenerációját, rugalmasságát, áteresztő képességét, így hatékony a ráncok kezelésében. A bioaktív tengeri kivonatokból álló komplexummal együtt revitalizálják, hidratálják és élénkítik a bőrt. Az arckrémek anti-aging hatásuk mellett kiegyensúlyozzák a vegyes-zsíros arcbőrt. De ezekre az áldásos hatásokra nemcsak Abigél királyné fordított fokozott figyelmet, hiszen a történelem egyik legszebbnek tartott asszonya, az egyiptomi Kleopátra is nagy rajongója volt a Holt-tengernek. Ő nemcsak szépülni járt a partjára, de Heródes királlyal együtt kizárólagos jogot szerzett a tenger gyógyászati és kozmetikai célokra történő használatára és egy saját nyaralót is építtetett magának itt. A gyógyításban való használat ma is jelentős bevételeket generál a tengeren osztozó két országnak, hiszen kutatások szerint a psoriasis kezeléséhez kiváló a Holt-tenger vize és sói, de egyes mozgásszervi betegségek esetén is előnyös egy ilyen kúra A bőrápolásban játszott szerepéről pedig magunk is könnyen meggyőződhetünk, elég csak a legközelebbi drogériáig elsétálnunk.

Forrás: Dr Organic

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása