Smink & Makeup

Teszt: doBrasil Ice Lip ajakápoló balzsam

2015. január 20. spacegirl

A ravennai gyártólaboratórium már több mint 25 éve állít elő természetes hatóanyagokra épülő, kiváló kozmetikumokat. A vállalat termékei közül is kiemelkedő doBrasil termékcsalád az Amazonas menti esőerdők bioaktív hatóanyagainak jótékony hatásait kínálja. Az ottani indiánok hagyományos módszerekkel gyűjtögetik a gyümölcsöket, magokat és gyógynövényeket, melyek azután a ravennai laboratóriumban kerülnek feldolgozásra.

dobrasil_ice_lip_wm.jpg

Az utóbbi hetekben jó pár doBrasil terméket volt szerencsém kipróbálni. Ebben a posztban az Ice Lip ajakápoló balzsamról olvashattok. Ezt a terméket száraz, kipirosodott, hámló, berepedezett, kisebesedett ajkakra ajánlják. Azt ígéri, hogy mélységében hidratál és puhává tesz, védi és nyugtatja a bőrt, helyreállítja a berepedezett és felszakadt ajkakat, illetve azonnali enyhülést és friss érzést biztosít az ajkaknak. Elősegíti, hogy az ajkak a lehető leggyorsabban visszanyerjék eredeti állapotukat és egészségüket. Magas (18%-os) koncentrációban tartalmazza a fő hatóanyagokat és összetevőket, melyek közül 5 a brazíliai Amazonas folyó menti esőerdőkből származik.

Összetevői:

  • Copaiba balzsam + teafa olaj: Fertőtlenítő hatásúak.
  • Andiroba olaj: Gyulladáscsökkentő hatású, hidratál és nyugtat.
  • Cupuacu vaj + fitoszterlok: Hámosító tulajdonsággal rendelkeznek, táplálnak, rugalmasítják a bőrt és hosszan hidratálnak.
  • Murumuru vaj: Tápláló, hidratáló és nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik.
  • Pracaxi olaj: Rugalmasan tartja a bőrt, hidratál, antioxidáns, felgyorsítja a bőrszövet újra felépítését.
  • Avokádó olaj + olivaolaj + karitévaj: Az olivaolaj tápláló, hidratáló, öregedés gátló tulajdonságokkal rendelkezik, illetve meggyorsítja a kollagén képződést. Nagyon hatásos a ráncosodás kialakulásának, és a bőr öregedési folyamatának megelőzésében. Mélységében védi a bőrt az atmoszférából érkező káros környezeti hatásoktól. Különösen megfelelő a kivörösödött és dehidratált bőrre.
  • Növényi eredetű glicerin: Hidratáló tulajdonsággal rendelkezik.
  • Esszenciális menta olaj: Frissítő és nyugtató hatású. 

Nem tartalmaz parabént, PEG-et, formaldehid származékokat, vazelint, színezéket, állati eredetű anyagokat vagy hozzáadott illatanyagokat.

dobrasil_ice_lip_minta_wm.jpg

A mostani hűvös, téli időben nagyon nem egyszerű puhán és hidratáltan tartani az ajkakat, ezért is örültem meg nagyon ennek a terméknek. Praktikus, tubusos csomagolást kapott, amiből egy kis lyukon keresztül könnyű a kívánt mennyiséget adagolni. Ez a kiszerelés higiénikusabb, mint egy stift vagy egy tégely. 

Napi kétszeri használat mellett remekül hidratál, nem szükséges kétóránként újra felvinni. Kellemes, könnyű textúrája van, matt hatású és nem kelt zsíros érzetet. Éppen ezért sminkelni is sokkal könnyebb rá, mint egy szőlőzsírra. A mentol kifejezetten hűsítő hatású, de nem szárította ki a számat.

Sajnos nekem elég könnyen kireped a szám széle, ha sikerül nem tökéletesen tiszta pohárból vagy valaki más után innom. Még olyan is előfordult korábban, hogy napokig, rosszabb esetben hetekig kísért ez a dolog. A tesztelés közben is volt egy ilyen eset, de szerencsére ezzel az ajakápolóval sikerült 1-2 nap alatt véget vetni neki. Összességében nagyon elégedett vagyok vele, az egyetlen hátulütője az ára, ami már-már extrém magas, 4.490 Ft-ba kerül ugyanis a Natura Vivente webshopjában. Ha fontosak számotokra a jó összetevők és belefér a költségvetésbe, akkor ajánlom kipróbálásra!

A terméket a Naturavivente Kft.-től kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása