Smink & Makeup

Teszt - INIKA kezdő sminkkészlet

2015. május 09. Katushka

Néhány hete kaptam egy csomagot a Naureltől, amivel nem csak számomra kedveskedtek, hanem a kisfiamnak is. A csomagban volt anyának egy INIKA kezdő sminkszett, Zéténynek pedig sok sok természetes alapanyagokból összeállított bébiétel csomag :) Hála égnek elég jóevő a gyermek, de azért kiváncsi voltam, hogy fogja fogadni például a karibi csirkét mangóval, vagy a marhapörköltet krumplival és zöldségekkel. Hogy úgy mondjam, nyelte, mint kacsa a nokedlit :) De hogy a sminkkedvelőknek is tartalmazzon valóban hasznos információt ez a poszt, térjünk rá anya meglepijére.

11129925_817366435007591_1135549492592361674_n.jpg

Az INIKA márkáról korábban nem hallottam, csak akkor, amikor rátaláltam a Naurel oldalára. "Hitvallásuk szerint" kizárólag olyan termékeket forgalmaznak, melyek csakis természetes alapanyagokból készülnek, tartósítószer, illatanyag és színezék mentesek. És hogy az INIKA márkáról is essen néhány szó a teszt előtt...

Az Inika egy natúr sminkmárka. A márka állítása szerint termékeikkel csodás make up készíthető, ugyanakkor összetevői nem jelentenek veszélyt sem az egészségre, sem a környezetre, a bennük található organikus vajak és olajak gyengéden ápolják a bőrt egész nap.

A készítmények mentesek az állati eredetű összetevőktől, petrolkémiai és egyéb mesterséges alkotóelemektől, parabénektől, szintetikus illatanyagoktól, színezékektől.

Az Inika termékek a legnagyobb minősítő intézetek – OFC, Vegan Society, Cruelty Free, AFIC - pecsétjeivel rendelkeznek, és előállításuk megfelel az Európai Uniós irányelveknek.

Krémmánia

Én tehát az INIKA kezdő sminkszettjét kaptam meg kipróbálásra. A csomag nagyon szép, elegáns és letisztult kiszerelésben érkezett. A dobozban megtalálható volt egy szütyő, amiben is ott lapultak a kis termékek. 

inika_face_in_a_box_nurture_1376405301_1.png
A csomag tartalmaz:

  • Ásványi alapozó – Nurture (3 g, teljes kiszerelésű) - Az INIKA díjnyertes alapozója porpúder és alapozó egyben. Speciális és natúr összetevőinek köszönhetően jól illeszkedik az arcszínhez, teljesen természetes hatású. A krémszín az egyik legnépszerűbb árnyalat, hiszen a világos és a kicsit sötétebb tónusú bőrön is jól mutat.
  • Ásványi bronzpúder – Sunkissed (3,5 g, teljes kiszerelésű) - Természetes napsütötte színt kölcsönöz a bőrnek. Remekül lehet vele árnyékolni, kontúrozni, de az arc és dekoltázs teljes felületére is felvihető. Alapozó, nappali krém ideális alap hozzá, ám önmagában is használható. Világostól egészen a közepesen sötét árnyalatú bőrszínig használhatod.
  • Kabuki ecset - 100%-ig természetes kabuki sminkecset. Széles és puha ecsetfeje gyengéd az arcbőrhöz, megkönnyíti a sminkelést.
  • Kontúrozó ecset - 100%-ig természetes, nagyon puha ecset. Segítségével könnyen és gyorsan felviheted a korrektort, biztosítva ezzel a makulátlan alapozást.
  • Folyékony ásványi alapozó – Beige (6 ml, teszter méret) - Az INIKA újítása ez az organikus minősítésű folyékony alapozó, amely antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Azon kívül, hogy elkendőzi a bőrhibákat, még táplálja is a bőrt. Ez az árnyalat szinte minden világos bőrtípusnak jól áll. A Nurture és a Patience alapozók folyékony megfelelője.
  • Organikus korrektor - Light (4ml, teszter méret) - A természetes hatású korrektor segít elkendőzni az apró bőrhibákat. Ásványi pigmentjei optikailag világosítanak. Organikus minősítésű összetevői bársonyossá varázsolják a bőrt.
  • Organikus sminkalap (4 ml, teszter méret) - Az organikus minősítésű sminkalap előkészíti a bőrt a sminkeléshez, hiszen táplálja és védelmezi. 

Haladjunk akkor sorba a termékeken.

Organikus sminkalap

Az alap egy fehér-áttetsző lágy textúrájú krém. Nagyon kevés is elég belőle, mert nagyon szépen és egységesen eloszlik a bőrön. Nagyon ritkán találkozom olyan krémmel, vagy alappal, ami ennyire pillanatok alatt beszívódik a bőrbe. Nem lesz utána ragacsod érzés, szép sima, hidratált és egységes lesz a bőrfelület. És azt már most az elején elmondom, ami igaz lesz az összes termékre, hogy csodálatos illatuk van :) Engem az akác és a citromos zöld tea illatára emlékeztet, mely az illatát meg is őrzi, nem illan el felvitel után. Nagyon kellemes! 

dsc09205.JPG

dsc09206.JPG

Folyékony ásványi alapozó

Az alap után ez került fel az arcomra. Természetesen ecsettel vittem fel, mert így lehet a legszebb eredményt elérni. Első pillanatban úgy tűnt, hogy nem lesz erős a fedése, de 1-2 perc elteltével, mintha egy kerek egésszé vált volna a bőrömön. Nagyon szép, egységes fedése volt, úgy hogy mégsem volt maszkos a hatása. Minimálisan átfénylett és mivel én mattító púder mániás vagyok, ezért azt mondom, hogy erre az alapozó rétegre kell a púder.

dsc09203.JPG

dsc09204.JPG

fotorcreated_1.jpg

Organikus korrektor

Csak a szeme alá vittem fel belőle, mert hála égnek most nincsenek az arcomon problémás területek. Nagyon nagyon kevés kell ebből is, szépen eloszlatható. Ami első használat után átfutott az agyamon, az az volt, hogy még talán nem is találkoztam ilyen korrektorral, amit ilyen szépen bele lehet ütögetni a bőrbe. Tökéletes az állaga!

dsc09199.JPG

dsc09202.JPG

Ásványi alapozó

Én most ezt használtam mattításra is, de elvileg használható alapozó nélkül, vagyis a krémes alapozó helyett. A ragyogóbb hatás érdekében, minimális, nagyon apróra őrölt csillámdarabokat találhatunk benn. Jó tudni hogy 15-ös fényvédőt tartalmaz.Ezt természetesen púderecsettel vittem fel. Szépen, egyenletesen eloszlatható a bőrön. 

dsc09194.JPGdsc09196.JPG

dsc09289.JPG

Ásványi bronzpúder

Én a Sunkissed árnyalatot próbáltam, ami első ránézésre sötétnek tűnik, de felvíve a bőrre, egyáltalán nem lesz elütő a hatása. Nagyon szépen eldolgozható. Viszont felvitelkor fontos, hogy az ecsetet rázzuk le, hogy csak annyi púder maradjon az ecseten, amennyi feltétlenül szükséges, különben foltos lehet a végeredmény, ami egy ilyen színnél már látványos hiba lehet. Ebben a porban is találunk apró csillámszemeket, ami még szebbé teszi az összhatást. 

dsc09189.JPG

dsc09190.JPG

dsc09192.JPG

dsc09297.JPG

Kabuki ecset és kontúrozó ecset

A púder ecsetet valóban nagyon jól tudjuk használni a púderes anyagok felvitelére. A "kontúrozó" ecsetet viszont én sokkal inkább használnom például szemhéjpúder felhordására, már csak a mérete miatt is. Valóban nagyon puhák az ecsetek, jó velük dolgozni.

dsc09197.JPG

Ez a kiszerelés egyébként azért is jó, mert a krémes anyagokat így ki lehet próbálni, mielőtt teljes méretet veszünk belőle, arról már nem is beszélve, hogy tökéletes méretűek nyárra egy utazás alkalmával, mert nem kell teljes kiszereléseket pakolászni. 

Készítettem egy sminket a termékekkel. Látható az arcom smink nélkül, majd csak az alapozóval, majd a púderrel és végül a bronzosító használatával is.

nevtelen_1.jpg

dsc09275.JPG

Nyaklánc: Bizsuk.com  

A terméket a Naurel-tól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása