Smink & Makeup

Marionnaud ecsetkészlet teszt

2015. november 27. Katushka

Szerintem nem lehet elégszer elmondani, hogy aki sminkel és szeretne szép és természetes sminket készíteni magának, az használjon ecsetet! Felejtős a kezünkkel felaplikálás, felejtős a szivacs. Meggyőződésem, hogy ezekkel nem lehet igazán szépen dolgozni. Nagyon sok márkának, cégnek vannak ecsetei. Én imádom például a MAC, vagy Sigma ecseteket, de a hazai BőszEcsettel is nagyon jó a viszonyom. Ez a 3 márka vegyesen van az ecsettartómba. Mivel sminkesként is dolgozom, vannak olyan ecsetek, amiből jobb ha több is van, de nem mindegy, hogy az milyen minőségű. A Marionnaudnak is megvan a saját kis ecset arzenálja, amiből már 4 alapdarabot ki is próbáltam. Ebben a posztban ezekről olvashatjátok el a véleményemet.

img_9092.JPG

A szett egyébként egy helyes kis neszeszerben van, ami utazásokhoz nagyon praktikus, mert jól zárható és a benne található két fakk segíti a praktikus elrendezést. Az ecsetek szára nem túl hosszú - utazó méret -, így könnyű tárolni. A csomagban tehát 4 ecset található:img_9075.JPG

  • 11-es Púder ecset 
  • 01-es Alapozó ecset (lapos)
  • 20-as Szemhéj ecset
  • 22-es Ferde szemhéj ecset

11 Powder Brush

Klasszikus púder ecset, általános szálpuhasággal, tömörséggel. Szépen, egyenletesen lehet vele felvinni a pirosítót, illetve a púdert. Természetes szőrből készült, így elsősorban száraz textúrájú anyagok felvitelére alkalmas. Mivel jó minőségű az ecset, ezért nem kell attól félni, hogy nagyon porolná, törné a pirosítónkat. 

img_9089_1.JPG

img_9090.JPG

01 Foundation Brush

Szintetikus szálainak köszönhetően nagyon szépen lehet vele a krémes, nedves textúrákat felvinni. A neve alapján alapozó ecsetről van szó, de én sokkal jobban szeretem a pufibb alapozó ecseteket, de ez teljes mértékben szubjektív vélemény. Én az ilyen ecseteket inkább árnyékolásra szoktam használni.  

img_9084.JPG

img_9083.JPG

Az ecset ára: 1 990 forint

20 Eyeshadow Brush

Szintén egy klasszikus darab, természetesen szőrből készült szemhéjárnyaló ecset. Ez az az ecsettípus, amiből nekem sosem elég, főleg ha nagyobb munkám van, több modell, több szín. Alaposan fel lehet venni vele a színeket. Nem túl kemény, így egyáltalán nem töri, porolja a szemfestéket. Kicsit azért lehetnének a szálak stabilabbak, mert így hamarabb bemegy a szálak közé a por és indokolatlanul dundi lesz, így nem lehet vele akkor már szépen dolgozni és gyakrabban kell tisztítani.

img_9085.JPG

img_9086.JPG

22 Eyeshadow Brush

Szintén egy szemrevaló darab, csakhogy ez egy ferde és lapos kivitel. Az ilyen ecsetekkel lehet tökéletesen tusvonalat húzni, például zselés tusokkal, de használhatjuk por alapú szemhéjfestékekhez is. És amire én szintén használom az ilyen típusú ecseteket, az a szemöldök formázás. Nagyon precízen lehet vele dolgozni. Alkalmas vékony és vastag vonalak húzására is. 

img_9088_masolata.JPG

img_9088.JPG

Az ecset ára: 1 290 forint

Mindent egybevetve, az ecsetek minősége jó, így azt gondolom, hogy részesei lesznek az ecsetkészletemnek, arról nem is beszélve, hogy ár-érték arányban is elég jók, főleg, ha MAC, vagy Sigma ecsetekkel hasonlítjuk össze őket.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása