Smink & Makeup

Így hidratáld a bőröd télen

2015. december 05. Katushka

Az arcbőr hidratálása az egyik legnehezebb téma, amivel találkozni szoktunk. Legtöbben ott követik el a hibát, hogy azt sem tudják pontosan, hogy milyen a bőrtípusuk, így aztán nem is biztos, hogy megfelelő termékeket használnak. Ilyenkor mindenképp érdemes kikérni egy szakember - kozmetikus, bőrgyógyász - tanácsát, hogy szerintük milyen is a bőrtípusod, hogy később célirányosan tudj vásárolni.

111817_0_big.jpg

Találd meg a bőrtípusodnak megfelelő hidratálót

A legtöbb nő azt mondja, hogy érzékeny a bőre, közben meg lehet, hogy "csak" száraz, de ő erről azt gondolja, hogy érzékeny. Persze nem téved sokat, de akkor már érdemes a fő problémaforrást kezelni. Úgy lehet a legkönnyebben megállapítani a bőr típusát, hogy a nap végén megnézed a T-zónádat és ha az zsíros, száraz, normális, akkor annak megfelelően kell választani termékeket.

Azok az emberek, akiknek szárazabb a bőrük, hajlamosabbak az allergiás reakcióra, így nekik egyáltalán nem javasolt a hagyományos hidratálók használata, mert azok kárt tehetnek a sérült hámrétegen. Ha pedig valakinek pattanásosabb a bőre, az egyértelműen kerülje az olajos alapú krémeket, mert azok többet ártanak, mint használnak.

Olajos bőr: Mindenképp hidratálós krémet keress, ne pedig nehéz textúrájú krémeket. A termék mindenképp tartalmazzon hámlasztó formulákat, mint például a tejsav, a glikolsav és a szalicilsav.

Száraz bőr: Főleg télen érdemes olyan krémet keresni, ami gazdagon el van látva jótékony olajokkal, ezáltal a textúrája is krémesebb, "masszívabb" lesz. Minél nagyobb a krém olaj tartalma, annál inkább felszívódik és megakadályozza, hogy a káros dolgok a bőrbe jussanak.

Kombinált bőr: Mivel ez kevert bőrtípus, talán erre a legnehezebb megtalálni a legmegfelelőbb bőrápolási terméket. Vannak kifejezetten olyan termékek, melyek a legszükségesebb anyagokat tartalmazzák a legmegfelelőbb összetételben.

Normál bőrtípus: Ilyen kb. csak a kisbabáknak van és a legszerencsésebbeknek :) Nekik is persze szükségük van ápolásra, de közel sem olyan komoly, "tematikus" krémekre, mint a korábbi bőrtípusoknál. Nekik elég csak egy könnyed krém estére és nappalra.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása