Smink & Makeup

Alap sminkkészlet

2016. szeptember 29. Katushka

Amikor arról beszélünk, hogy sminkeljük e magunkat vagy sem, akkor általában mindenki egy nagyobb volumenű sminkre gondol, holott nem erről van szó. Az oktatásaimon amikor megkérdezek egy hölgyet, hogy sminkel e, egyből rávágja, hogy nem. De aztán csak kiderül, hogy használ szempillaspirált, szemceruzát, pirosítót és szájfényt. Ilyenkor javítom, hogy akkor ő bizony sminkeli magát. Viszont nagyon sok hölgy nem boldogul a hatalmas választékkal, amit a drogériák kínálnak. Csak alapozóból van legalább 6 féle… Érdemes alaposan körüljárni a dolgot, hogy megfelelő terméket válasszunk, hogy később ne legyen az, hogy otthon tornyosul 3 féle alapozó, mindegyik más színben, mert nem találtuk meg a tökéletes árnyalatot. Egy nappali, viszonylag egyszerűbb smink elkészítéséhez nincs szükség extrém sok dologra, a lényeg, hogy megfelelő és jó minőségű termékeket használjunk.

dsc_1020.JPG

Alapozó, BB krém

Az hogy használjunk e alapozót vagy sem, elég megosztó dolog. Én személy szerint nem szeretem az arcom alapozó nélkül. De van olyan is, aki nem bírja magán elviselni. Itt az a lényeg, hogy megtaláljuk a számunka megfelelő darabot. Ha nem szeretnénk erős fedésű terméket használni, akkor válasszunk BB vagy CC krémet, melyek könnyűek, tartalmaznak hidratálót. A szín választásnál hagyjunk magunknak időt, ne döntsünk hirtelen felindulásból. Ha van rá lehetőségünk, akkor az állunk vonalánál teszteljük az alapozó színét. Ha azt gondoljuk, hogy megvan a szín, akkor menjünk ki a nappali fényre és győződjünk meg róla, hogy valóban jó e a szín, így elkerülhető az, hogy otthon szembesülünk a ténnyel, hogy megint sikerült egy sötétebb alapozót választani.

alapozo.jpg

Pirosító

Érdemes választani egy alapdarabot, ami inkább picit rózsás, vagy barackos, nem túl rózsaszín, nem túl narancsos. Ha lehetne legyen csillámos, mert az már picit alkamibbá teszi a használatát. Itt megjegyezném, hogy válasszunk hozzá egy nem túl durva szálú pirosítóecsetet, ami nem „darálja” a pirosítót, mert így takarékosabban lehet vele bánni. Egy jól megválasztott színnel szépen fel lehet frissíteni az orcákat, így fiatalosabbnak és frissebbnek tűnik a bőr.

pirosito.jpg

Szempillaspirál

Azt gondolom, hogy ez alapdarab. A szempillaspirálokkal lényegében Dunát lehetne rekeszteni, annyi féle megoldás létezik. Ha már tudjuk, hogy milyen hatást szeretnénk elérni vele, akkor onnantól könnyebb dolgunk van, mert csak rá kell keresni a típusra. Érdemes fekete színt választani, mert az a leg sokoldalúbban használható darab. Lehet vízálló spirált is választani, de azoknak sokszor nehezebb a textúrája és kicsit elnehezíti a szempillákat.

szempillaspiral.jpg

Szemceruza, tus

Lehet, de nem kötelező. Fontos, hogy tudjunk bánni a kiválasztott termékkel, mert ha nem jó a technika, akkor inkább ártunk, mint használunk vele. Azt gondolom, hogy egy alap fekete és barna ceruza jó, ha van a készletben, mert azzal tudunk erősebb és lágyabb sminket is készíteni. A tusokat csak gyakorlott kezű hölgyeknek ajánlom, mert azokkal tényleg precízen kell bánni.

liner.jpg

Szemhéjfesték

Szintén lehet, de nem kötelező. Érdemes palettában gondolkodni. Nem kell feltétlen a legdrágábbat megvenni, de érdemes nem a legolcsóbbat beszerezni, mert annak lehet, hogy „híg lesz a leve”. Ha nude, föld színekben gondolkodunk, az mindenkinek jó lehet. Ezekben általában van barna, világos bézs és sötét, fekete árnyalat is. VISZONT, ha szemhéjfestéket használnunk, akkor legyen kéznél egy szemhéjbázis is, mert így tartósabb és szebb is lesz a smink, arról nem is beszélve, hogy pár óra elteltével nem fog becsomósodni a mélyítő vonalba az összes szemfesték.

paletta.jpg

Szájfény, rúzs

Ha döntenem kellene, akkor szájfény. Azt a legegyszerűbb javítani, pótolni. Nem kell nappalra, hogy túl intenzív legyen a szín. Inkább válasszunk természetes nude, vagy rózsaszínes hidratáló szájfényt. Igaz nem túl tartósak, de nagyon sokat javít az összhatáson és szerintem kényelemesebb viselet, mint egy rúzs.

szajfeny.jpg

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása