Smink & Makeup

Szalagavatós smink, haj aranyszabályok

2016. szeptember 29. Katushka

Minden lány életében fontos nap a szalagavató, mert a legtöbbünk akkor visel először fehér "menyasszonyi" ruhát, arról már nem is beszélve, hogy az a nap csakis rólunk szól :) Legalábbis én akkor így gondoltam és most sem gondolom máshogy. Ilyenkor tényleg időben el kell kezdeni a készülődést. Ki "kell" választani a megfelelő ruhát a táncokhoz és a bankettre, megannyi kontypróbára el "kell" menni, hogy olyan legyen a frizura, amilyet tényleg szeretnénk, manikűröshöz "kell" menni, a sminkről már nem is beszélve. Ott is érdemes alaposan körülnézni, hogy kinél és milyen sminket csináltatunk, mert sajnos rengeteg kontár van... Illetve nem akarok a kozmetikusok ellen beszélni, de sajnos a kozmetikus sulikban minimális sminkoktatást tartanak, így jobb kifejezetten sminkes szakemberhez fordulni. 

Fotor110421168.png

Néhány dolog, amire jó ha odafigyelsz a smink és a haj esetében

Legyen tartós

Ez igaz a sminkre és a frizurára is. Egyik sem a bál előtti órában fog elkészülni, hanem órákkal előtte, így mindenképp stabil alapozás és tartós szemsmink kell hozzá. A száj az már kevésbé problémás, mert a rúzst és a szájfényt könnyebb javítani, mint az elkenődött szemfestéket. A hajnál szintén nem árt, ha bőven van hajlakk és hullámcsat a frizurában, mert nemcsak az átöltözéseket kell bírnia, hanem a táncokat is, főleg hogyha a szalagavató után még bankettra is mentek. Én mindig telepakoltattam a hajam hullámcsatokkal és ha picit megráztam a fejem és átment a stabilitási teszten, akkor jó volt :)

1185708_10151794713389076_1951697147_n.jpg

Próbálgass

Ha a fodrász azt mondja, hogy nem vállalja el a próbakontyot, akkor ne is menj hozzá. Ragaszkodni kell hozzá, mert ne a szalagavató napján kezdjen el kísérletezgetni, aztán mondja azt neked az álom hajra, hogy ez nem áll jól neked, vagy nem tudja megcsinálni és aztán csinál valami középszerű hajat... A sminknél ilyenkor kevésbé jellemző a próbasmink, mert ha küldesz képet és a sminkes látja az arcod, akkor azért ránézésre már meg lehet állapítani, hogy az működőképes-e vagy sem, de nem kizárt. Kérdezz rá, hogy van-e próbasminkre lehetőség és hogy az mennyibe kerül.

1234495_10151794704314076_969986351_n.jpg

Gyűjts inspirációkat

Ez nagyon fontos! Gyűjts képeket a netről, újságokból. Érdemes ilyenkor esküvői újságokat megnézni vagy neten vörös szőnyeges celeb sminkeket és frizurákat keresni. Ilyenkor nyugodtan lehet különböző frizurákat is kombinálni.

Ne ess túlzásba

Mindig lebegjen a szemed előtt, hogy a kevesebb néha több. Sajnos sokszor látni olyan lányokat, akiknek a szeme rettenetesen van kifestve, nincs elsatírozva, ízléstelen és még cserébe agyon is van borítva töményen csillámmal. Ha lehet, akkor ezt inkább ne!!! Lehet csillogni, sőt kell is :) de csak ízlésesen. Gondoljatok csak arra, hogy 10 év múlva, amikor újra megnézitek az ott készült képeket, akkor úgy tudjatok ránézni, hogy azt látjátok, hogy milyen szépek, fiatalok voltatok. Ne azt kelljen gondolni, hogy "Jézusom! Hol volt ekkor még a jóízlésem?" 

TYRA+BANKS.jpg

A sztárok is hibázhatnak, na de ekkorát?!?!

Szép legyen, de kényelmes is

Ez nagyon fontos! Ez is igaz mind a két dologra, vagyis hajra és sminkre is. A hajnál ne akarjatok kényelmetlen, extrém frizurákat, amikkel később csak a baj van. Nagyon-nagyon mutatós frizurák vannak, amik tényleg kényelmesek. Végtére is több órát kell benne eltölteni + az átöltözések + a táncok. A smink esetében pedig arra gondolok, hogy ne tetessetek irreálisan nagy pillákat, amik aztán zavarnak az este folyamán, mert annak úgyis az lesz a vége, hogy leszeditek és az nagyon nem szép már. 

Low-Bun-Party-Differences-2.jpg

Tárazzatok be a legfontosabbakból

Legyen nálatok a biztonság kedvéért hajlakk, hullámcsat és kontyfésű (ha a babahajak kibujnának), ha gyorssegélyre van szükségetek! Így aztán ha valahol mégis meglazulna a frizura, nem kell kétségbeesni. A sminknél pedig, ha mondjuk spéci szájfényt vagy rúzst szeretnétek, azt vagy vegyétek meg magatoknak és legyen nálatok, vagy kérdezzétek meg a sminkest, hogy tud-e belőle adni, hogy az este folyamán Ti magatoknak is tudjátok javítani. 

Fotor1107144641.jpg

Ha ezekre odafigyeltek, akkor nagy baj nem érhet Titeket a szalagavatótok napján :)

És ha sminkügyileg biztos kezekbe szeretnétek kerülni, akkor forduljatok hozzám bizalommal :)

Árak:

  • Szalagavatós smink 1 fő részére: 7 500 forint/fő
  • Szalagavatós smink 2 fő részére: 6 900 forint/fő
  • Szalagavatós smink 3 vagy több fő részére: 5 800 forint/fő
  • Próbasmink: 4 000 forint/fő
  • Kiszállási díj: helyszíntől függően, egyeztetés alapján

Elérhetőségeim: makeup.katalinballa@gmail.com

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása