Smink & Makeup

10 hathatós tipp a szebb és fiatalabb arcbőrért

2017. február 25. Katushka

Ha reggel a tükörből nem az az arc néz ránk vissza, amire számítottunk – ha bőrünk fakó, fáradt, megereszkedett vagy foltok, gyulladások csúfítják – itt az idő, hogy kipróbáljunk valami igazán látványos kezelést! Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy úgy érezzük, hiába az igyekezet és a legjobb arckrémek, bőrünk nem értékeli eléggé a törődést, nem hozza a csúcsformáját. Ha megtehetjük az otthoni kísérletezés helyett ilyen esetben forduljunk szakemberhez és vegyünk igénybe professzionális kezelést, orvos-esztétikai beavatkozást, amelyekkel felpörgetjük a bőr működését, serkentjük a sejtek újjáépülését. Dr.Beke Dóra  a Royal Clinics orvos-esztétikai klinika bőrgyógyásza segít a különféle módszerek közti eligazodásban.

aaa-1024x1024.jpg

1. Bőrfelszín-megújítás peelinggel

Az Image designer peelingek különböző erősségű, gyors, hatékony és kombinálható kémiai folthalványítást jelentenek. A bőr igényeire szabott peeling üde megjelenésű, egyenletes bőrt eredményez, csökkenti a ráncokat, aknés hegeket. Az erősebb TCA orvosi savas középmély hámlasztás során a bőrnek nem csupán a legfelső rétegét távolítják el, hanem kicsit mélyebbre hatolva serkentik a kötőszöveti rostok újratermelődését is.

2. Dermaroller– tűhengeres kezelés

A kis tűhengert az arc- a nyak vagy a dekoltázs bőrén görgetve mikrosérülések ezrei jönnek létre, melyek a bőr öngyógyító képességét felpörgetik, ami a kollagén- és elasztintermelés fokozódásával jár. Az így bevitt hatóanyagok is mélyebbre jutnak. A több kezelésből álló terápia akne, hegek, ráncok, pigmentfoltok ellen javasolt. A kezelés helyi érzéstelenítésben történik. Például a Genosys Eyecell Dermaroller speciális tűhengeres kezelés a szemkörnyék megfiatalítására.

unnamed_1_6.jpg

3.  Scarlet RF - csúcstechnológiás lifting kezelés

Ebben a kezelésben a tűszúrások és a rádiófrekvencia hatása erősíti egymást, azonnali lifting hatást eredményezve. Beindítja a bőr öngyógyító folyamatait, hosszú távon megnövekszik az elasztikus rostok száma, a bőr rugalmasabbá és feszesebbé, a pórusok szűkebbé válnak. A helyi érzéstelenítés fájdalommentes kezelést biztosít. A maximális eredményért 3-4 alkalommal 4 hetes időközönként érdemes megismételni.

unnamed_2_3.jpg

4. Fine Thread Contouring - bőrfeszesítés felszívódó szálakkal

Az egyik legújabb módszer a laza bőrszövetek feszesítésére és megemelésére: újradefiniálja az arcot, visszaadja a kontúrokat, csökkenti a ráncokat, mindezt egy mindössze 30 perces beavatkozás alatt. Az eljárás biológiai úton felszívódó szálakkal dolgozik. Egyszerű, minimális a felépülési idő és az eredmény tartós: egy, de akár két évig is fennmarad. 10 évvel fiatalabb, ugyanakkor természetes megjelenést eredményez.

5. HIFU e-clip - arcfeszesítés fókuszált ultrahanggal

Az intenzíven fókuszált ultrahang mélyen behatol a bőrbe, ami által a laza bőrt hatékonyan feszesíti, ugyanakkor a bőr felszínén is jótékony hatást fejt ki. A Royal Clinics korszerű ultrahangos lifting kezelése hatékonyan segíti elő a kollagén és elasztin rostok képződését. A nagy energiájú ultrahang hatása az epidermis és dermisz rétegen áthatolva – de azok működését nem befolyásolva - a SMAS rétegben érvényesül, amelyet a plasztikai sebészeti beavatkozások is céloznak. A kezelési kúra feszesebb, simább felszínű bőrt eredményez: a ráncok mélysége csökken, a tág pórusok összeszűkülnek, a szemöldök vonala megemelkedik.

unnamed_8.jpg

6. Hialuronsavas ráncfeltöltés

Helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozás, melynek során az arc ráncaiba, elmélyülő barázdáiba töltőanyagot injektálnak. A kezelés félóránál rövidebb, a hatás körülbelül fél-egy évig tart. A legnépszerűbb töltőanyagokat szintetikus hialuronsavból készítik. A természetes formájában a bőrben megtalálható hialuronsav megköti a bőrben lévő vizet, feszességet biztosít a bőrnek, csökkenti a ráncokat. Az LG Yvoire, a hialuronsavas töltőanyagok 5. generációja, különféle részecskeméretű összetétellel igény szerinti, személyre szabott ráncfeltöltést tesz lehetővé.

7. Botox – ránctalanítás injekcióval

A botox kis adagokban befecskendezett formája azáltal segíti elő a ráncok kisimulását, hogy gátolja az idegi impulzusokat, és ideiglenesen megbénítja az izmokat. A szakértelemmel beadott mikroinjekciókkal szép, természetes eredményt érhető el, a mimika akadályozása nélkül. A mindössze néhány percig tartó beavatkozás hatása már néhány nap után észrevehető, két hét alatt éri el maximumát, majd 3-6 hónapig tart. A kezelést az idő előre haladtával egyre ritkábban elegendő alkalmazni.

unnamed_3_2.jpg

8. PRP Drakula terápia – bőrfiatalítás saját vérlemezkékkel

A pácienstől vett saját vérében található sejtmegújító anyagokat juttatják vissza a bőrbe. A PRP a vérlemezkéket koncentrálását jelenti – ezt, a vérlemezkékben gazdag plazmát fecskendezik a kötőszövetbe injekciós tűvel. Ettől beindul a bőrregeneráció, a ráncok száma és mélysége látványosan csökken. Több kezelésből álló kúra javasolt, de már az első kezelés is látványos eredményt hozhat. 

9. Venus Freeze –lifting kezelés energiamátrixszal

A kollagéntermelést kétféle úton serkenti: multipoláris rádiófrekvencia és pulzáló mágneses mező segítségével látványosan és hosszantartó eredményekkel javítja a bőr állapotát. A kötőszövet feszességének fokozódása mellett javul a bőr oxigén- és tápanyag-ellátottsága. A Venus Freeze fájdalommentes, meleg, masszázsszerű, relaxáló kezelés. Feszesítő hatása tartós, mivel az újonnan képződött kötőszövet képezi a változás alapját.

10. CO2 frakcionális lézer kezelés

A lézerfény energiájával ezernyi apró csatornácskát hoznak létre a bőrben, ezzel új kollagén képződését indukálva, mely alulról feltölti a ráncokat, barázdákat. Mivel a sérülések csupán a bőrfelszín bizonyos százalékát (frakcióját) érintik, a regeneráció gyorsan végbemegy látványos javulást eredményezve. Egy kezelés 15-45 percet vesz igénybe, a teljes gyógyulás 1-7 nap. A bőr szerkezetének átalakulása ezután még 3-6 hónapig tart.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása