Smink & Makeup

Van még mit tanulni az immunerősítésről

2017. március 16. Katushka

Te is egészségtudatosan élsz, figyelsz a vitaminpótlásra, a táplálkozásra, esetleg immunerősítőt is szedsz? Ám mindez nem elég- derült ki az Ipsos és a Zewa® legfrissebb közös reprezentatív kutatásából-, hiszen a vírusok, fertőzések száma ezek mellett is magas a magyar családokban! A Zewa mindent megtesz azért, hogy segítse a családok mindennapjait. Az Ipsos kutató intézettel együttműködve, készített egy 600 fős felmérést a kisgyermekes anyukák körében, hogy az eredménnyel rávilágítson az őszi-téli megbetegedések gyakoriságára, és ezek megelőzésének lehetséges alternatíváira. A kutatásból kiderült, hogy a magyar családok körében nagyon fontos a gyermek immunrendszerének erősítése, szinte 100 százalékuk kiemelten fontosnak tartja annak normál működésen felüli támogatását.

megfazas.jpg

Elsősorban az ősz az az évszak, amikor az immunrendszer erősítését időszerűnek tartják az anyukák. A gyermek (ismételt) közösségbe kerülése mindig újabb kihívások elé állítja a szervezetet, amelyet ezért a szülők igyekeznek minél több eszközzel segíteni. A megkérdezettek több mint fele szerint leginkább ősszel szükséges az immunerősítésre odafigyelni, további háromtizedük azonban úgy véli, hogy elsődlegesen télen elengedhetetlen az immunrendszer támogatása. Minden hatodik válaszadó nem tudott dönteni, ők minden évszakot egyformán kiemeltnek tartanak ebből a szempontból. Ez utóbbi szám azonban nagyon kevés. Pedig most tavasszal is előszeretettel támadják a kicsiket és a nagyokat is a bacilusok... Mi a fiammal például ebben a szezonban, szeptembertől január végéig szinte folyamatosan betegek voltunk, mert ide-oda adtuk egymásnak a bacikat... :(

lenne, ha a szülők egész évben odafigyelnének a betegségek megelőzésére. A kutatásból az is kiderült, hogy az anyukák a kezdődő tüneteknél még nem viszik el gyermeküket szakemberhez. Én azt mondom, mindig forduljunk orvoshoz, amikor bizonytalanok vagyunk, nincs buta vagy felesleges kérdés. Inkább ezerszer feleslegesen, mint egyszer későn. Ugyanakkor rendkívül fontos az egészséges táplálkozás, a szabad levegőn töltött idő és a testmozgás.” – mondta Dr. Gyarmati Andrea gyermekorvos.

Az immunerősítés elsődleges, természetes eszköze a zöldség és a gyümölcs fogyasztása. Majdnem minden szülő, a megkérdezettek 96%-a – évszaktól függetlenül – ad zöldséget, gyümölcsöt gyermekének és a vitaminok szedése is rendkívül népszerű, bár utóbbi a már említett kiemelt időszakban. A C-, D- és multivitamin adása is általánosan elterjedt, azonban a homeopátiás készítmények, a gyógynövények, vagy egyéb természetes kivonatok alkalmazása inkább időszakosan vagy kúraszerűen jellemző.

A válaszadók csaknem a felének környezetében még ma is használnak hagyományos, textil zsebkendőt, ami meglepő, hiszen ez nem éppen a higiénikus megoldások közé tartozik, főleg ha az egészség megőrzéséről beszélünk- ennek használata sajnos kitűnő lehetőséget ad a vírusos és bakteriális fertőzések terjedésére. A kapott válaszok alapján az anyukák közel 80%-ka nyitott az újdonságokra, innovációra, hiszen rendszeresen, vagy alkalmanként használnak antibakteriális és fertőtlenítő hatású termékeket- legyen szó törlőkendőről, vagy kézfertőtlenítő gélről.

A családok csupán kevesebb, mint egytizedében nem volt az elmúlt egy évben vírusos megbetegedés. Jellemzően, az esetek 57%-ánál 1-2 megbetegedés volt a válaszadó közvetlen családjában, további 34%-nál pedig még ennél is gyakrabban fordult elő valamilyen infekció. Hogyan lehet, hogy a tudatos immunerősítés mellett, mégis ilyen magas a megbetegedések száma?

unnamed_7_1.jpg

A Zewa megalkotta az új Zewa Softis Protect papír zsebkendőt, mely antibakteriális és vírusölő összetevőjének köszönhetően csökkenti a vírusok és baktériumok számát a papír zsebkendőben, az Aloe Vera kivonat nyugtató hatása kényezteti a bőrt, míg a könnyű és üde illat gondoskodik a felfrissülésről. A Zewa ezzel a hatékony megoldással is igyekszik a vírusos megbetegedések terjedésének problémáján segíteni.

Zewa Softis Protect antibakteriális papír zsebkendő

  • 10x9db-os kiszerelés
  • 4 rétegű, puha és erős, bőrgyógyászatilag tesztelt minőség
  • Benzalkonium Chloride- antibakteriális hatóanyag a rétegek között
  • Könnyű és friss illat, Aloe Vera kivonattal

Forrás: sajtóanyag

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása