Smink & Makeup

Megérkezett az olajmentes Garnier bb krém!

2012. június 22. spacegirl

Végre hozzánk is megérkezett a Garnier bb krémjének olajmentes változata!

garnier_bb_olajmentes.jpg

Ezt a terméket kifejezetten fénylő bőrre fejlesztették ki, olajmentes összetétele perlittel és ásványi pigmentekkel gazdagított. Ez a krém is ötös hatást ígér: mattítást, a pórusok csökkentését, hidratálást, a bőr ragyogásának fokozását és SPF 20 fényvédelmet. Ebből az első kettő jelent újdonságot, az eredeti bb-nél a bőrszín egységesítését és a pirosság csökkentését emelték ki. Az olajmentes Garnier bb láthatóan egy igazi nyári változat, amelynek a kizsírosodás megakadályozása és a magasabb fényvédelem (az eredeti krém 15-ös faktorú) a fő előnye az eredeti verzióhoz képest. Az új krém is két színben érhető el: normál és világos. Az ajánlott fogyasztói ára ennek is nagyon kedvező, 2.299 Ft, igaz a kiszerelése nem 50, hanem 40 ml-es.

Az eredeti Garnier bb tesztjét, illetve nyerteseink véleményét már olvashattátok. Vannak, akiknek nagyon bejött a krém, és vannak, akiknek kevésbé. Az utóbbi tábor - amelybe egyébként én is tartozom - főleg arra panaszkodott, hogy zsírosítja a bőrét. De a gyenge fedés, csekély színválaszték és az erős illat is megjelent a kritikák között. Mivel a krémet tegnap kaptam, még nem tudok megalapozott véleményt mondani róla, de néhány dolog már most is látszik, ezeket osztom most meg Veletek.

Ami azonnal szembetűnő, hogy ez a bb krém teljesen más, mint az előző. Az állaga folyékony, sokkal hígabb a másiknál és inkább emlékeztet egy alapozóra. Az illata szerencsére nem olyan, mint az eredeti változatnak és nem is olyan erős. Ami a színt illeti, sajnos ebben az esetben is igaz, hogy még a világos változat is sötétebb, mint a bőröm, és ugyebár ebből is csak két szín érhető el. Azaz a színválaszték nem bővült, bár a lenti mintán látszik, hogy nem egyformák.

garnier_bb_olajmentes_minta.jpg

Garnier bb krémek: balra az eredeti, jobbra az olajmentes változat

Az új Garnier bb krém csomagolása sokkal vékonyabb és valamivel kifinomultabb. Egy vékony nyakon keresztül lehet adagolni a krémet a tubusból, de az annyira híg, hogy még így is nehéz pont a kívánt mennyiséget kinyomni.

garnier_bb_olajmentes_nyitva.jpg

A lenti képen jól látszik, hogy felvitel után nem olyan fényes, mint az eredeti krém és jobb a fedése is, bár ez is inkább az enyhe-közepes határán mozog.

garnier_bb_olajmentes_elotte.jpgElőtte

garnier_bb_olajmentes_utana.jpgUtána

Aki a leírás alapján matt hatásra számított, annak csalódnia kell, legjobb esetben is félmattnak mondanám. Persze egyáltalán nem olyan fényes, mint az eredeti Garnier bb. Aki matt hatást szeretne, annak mindenképpen púdereznie kell. Nekem tetszik egyébként ez a finish, kérdés, hogy hogyan viselkedik akkor, amikor már néhány órája fent van. Ma el is kezdem a tesztet és be fogok számolni Nektek arról, hogy hogyan teljesít a gyakorlatban.

A terméket a L'Orealtól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása