Smink & Makeup

Körömdíszítési praktikák a spájzból

2012. július 23. Katushka

Amikor körömápolásra vagy lakkozásra gondolunk, akkor általában megállunk a körömlakknál, vattánál, körömlakk lemosónál, esetleg szárító olajnál. De ha kicsit jobban körülnézünk otthon, akkor csupa olyan eszközt, anyagot találunk, amikről nem is gondoltuk, hogy alkalmasak az otthoni design manikűr elkészítéséhez és itt a leghétköznapibb háztartási cikkekre kell gondolni, nem csodaszerekre.

Cellux

Az egyik legkönnyebb módja a körmök mintázásának. A francia manikűrtől kezdve a különböző geometriai formákon át a tengerész mintáig szinte bármilyen díszítés könnyen elkészíthető a használatával.

Navy-style-nail-art3.jpg

l_cf4d45c0-942c-11e1-b0c7-c101f9a00003.jpg

Fogpiszkáló, gombostű

Ez az egyszerű kis eszköz szintén a mintázásban segít nekünk, olyan módon, hogy a fogpiszkáló hegyét belemártjuk a körömlakkba és apró pontozó mozdulattal kidíszítjük a körmünket.

pd-post.jpg

rainbowdotnailart.jpg

Szívószál

Egyre inkább divatba jönnek az extrém lakkozási technikák. Sőt! Én ezt a megoldást már nem is lakkozásnak nevezném. Lényegében "ráköpjük" a színt a körömre, ebben nyújt segítséget a szívószál. Ilyen célra érdemes egészen vékony szívószálat használni (hogy beleférjen az üvegcsébe). Ezt belemártjuk a körömlakkba, befogjuk a végét a szívószálnak, hogy benne maradjon a festék. Ha ezzel megvagyunk, akkor már csak annyi a dolgunk, hogy az előlakkozott körmünk fölé tartsuk a szívószálat és ráfújjuk a színt. Elég pepecs munka, de aki szereti az érdekesebb megoldásokat, az biztosan szeretni fogja :)

Splatter_Nails_Pastel_C.JPG

Splatter_Nails_Pastel_A.JPG

A másik trükk, ami ennél sokkal kevésbé körülményes, hogy a szívószálat belemártogatjuk a lakkba és azt nyomkodjuk rá a körömre, ezzel apró köröket tudunk festeni a körmünkre.

Nail_Art_Black_White_Circles_A.JPG

da069fc84a3911e19e4a12313813ffc0_6.jpgSzivacs

Manapság egyre divatosabb az átmenetes (ombre) lakkozási technika. Ilyenkor nincs másra szükség, mint egy szivacsra, néhány körömlakkra és egy pici türelemre. A dolog lényege, hogy a szivacsra fel kell vinni a színeket egymás mellé, úgy ahogy szeretnénk, hogy az visszaköszönjön a körmünkön is. Ezután a lakkozott szivacsot rányomkodjuk az előlakkozott körömre, így kapunk egy szivárványos mintát. Érdemes többször átmenni a színezésen, akár úgy is, hogy a szivacsot újra lakkozzuk, mert akkor lesz igazán szép a végeredmény. A végén persze lakkozzuk át átlátszó lakkal, hogy egységes legyen a felülete is és a végeredmény is. 

Ti szoktátok otthon díszítgetni a körmötöket? És ha igen, akkor milyen praktikákat használtok?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása