Smink & Makeup

Kedvenc highlighterem: az ikonikus YSL Touche Eclat

2013. május 07. spacegirl

Közel két éve már, hogy használom az YSL ikonikus korrektorát, a Touche Eclat-t. A korrektor persze kissé megtévesztő elnevezés rá, ugyanis valójában egy highlighterről van szó. A kultikus termékek egyik ismertetőjele, hogy lelkesen másolják őket, persze egyik ilyen utánzat sem ért az eredeti Touche Eclat nyomába. A Touche Eclat ragyogásfokozó highlighter elsősorban arra szolgál, hogy eltüntesse a fáradtság jeleit és a tökéletlenségeket.

ysl_touche_eclat_collector_dobozzal.jpg

Az első dolog, ami megfogott ezzel a termékkel kapcsolatban, az a csomagolása volt. Igazi szarkaként imádom az arany színű tárgyakat, így ennek az arany tollnak nem volt velem nehéz dolga. 2010 óta évről évre érkezik egy-egy Touche Eclat Collectors' Edition változat, amelyet minden évben a divatház alkotásai inspirálnak. A 2013-as változatot, amit a képeken láthattok, az Edition Soir mesés kollekció örömteli tükröződése ihlette, amelyet „eső strassz” díszítés tesz még pompásabbá az ikonikus Touche Eclat számára.

ysl_touche_eclat_collector.jpg

A kiszerelés nagyon praktikus, a toll egyik végén egy ecsetet, a másik végén pedig egy adagoló gombot találunk. Az első használatkor jó néhányszor meg kell nyomni a gombot, mire a termék eléri az ecsetet, de a későbbi használatnál már nincsen ezzel gond. A csomagolás előnye, hogy jól adagolható vele a termék, így nem használunk belőle többet, mint amennyire tényleg szükség van.

ysl_touche_eclat_collector_nyitva.jpg

Úgy kell alkalmazni, hogy kétszer-háromszor megnyomjuk a végén található gombot, hogy elegendő mennyiségű termék kerüljön az ecsetre. A textúrája nagyon finom és könnyű. Az ecsettel könnyen felvihetjük az arcra, de az eloszlatáshoz már jobb az ujjunkat használni, és apró tapintásokkal eldolgozni.

A fedése eléggé enyhe, de nem is az a dolga, hogy bőrhibákat tüntessen el, hanem hogy szépen visszaverje a fényt. Én elsősorban a szem alatti területen szoktam használni, de lejjebb még egy sor másik felhasználási módját is megismerhetitek. A nagyon karikás szemekre nem ez az ideális választás, de az enyhe szürkeséget, reggeli fáradtságot szépen elfedi, fényvisszaverő pigmentjeivel világosítja a tekintetetEgy kozmetikai pálcika segítségével egyébként arra is használható, hogy a szájceruzát vagy rúzst javítsuk ki vele.

Egyáltalán nem áll össze az apró ráncokban és bármilyen állagú egyéb termékkel tökéletesen együtt tud működni. Akár nappali krémmel, bázissal, akár alapozóval vagy púderrel szépen eldolgozható, így bármikor használhatjuk a sminkünk felfrissítésére. Azon kevés termék közé tartozik, ami nekem mindig ott van a neszeszeremben.

ysl_te_elott-utan.jpg

Kattintásra megnő

Az YSL Touche Eclat fő funkciói:

1. Eltünteti a fáradtság jeleit

ysl_te_1.jpg

Az arc sötétebb területeire, azaz a szem alá, az orrcimpák mellé, a száj sarkába, az áll mélyedésébe, a nevetőráncra kell felvinni.

2. Ragyogóvá teszi az arcot

ysl_te_2.jpg

Az arc legmagasabb pontjaira, azaz a homlok közepére, az orr vonalára, az állcsúcsra és az arccsont felső részére kell felvinni.

3. Felfrissíti a tekintetet

ysl_te_3.jpg

A szemek felfrissítésére a szem belső sarkába, a szemöldökcsontra és a szemhéjra kell felvinni, így a szemfesték is tartósabb és ragyogóbb lesz.

4. Teltté teszi az ajkakat

ysl_te_4.jpg

A száj körül használva teltebbnek és érzékibbnek látszanak az ajkak.

Némi pirosítóval és rúzzsal:

ysl_te_utana-lr.jpg

Ez az egyetlen kép, amit a színein kívül is állítottam egy kicsit

Az ára meglehetősen húzós, 10.700 Ft-ért szerezhetitek be a márkát forgalmazó parfümériákban. Nekem az egyik kedvenc termékem, ha van rá lehetőségetek, próbáljátok ki ti is!

A terméket a L'Orealtól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása