Smink & Makeup

Hogyan fotózz? 1. rész

2011. június 07. blondiegirl

Az alábbiakban öt részben 10 tippet adunk ahhoz, hogy hogyan készíts vállalható sminkes fotókat.

A leggyakoribb hibák, melyekért nem hibáztathatjuk kis tudású kompakt gépünket:

1. Nem megfelelő időpont

Ne fényképezzünk fáradt modellt! Hiába a szép smink, ha valaki nem pihente ki magát, akkor az arcvonásain, mosolyán az elgyötörtség fog látszódni. Nem tud ellazulni, tele lesz feszültséggel. Ilyenkor inkább küldjük aludni, de ne „itassuk le” mert mire komfortosan kezdi érezni magát, a szemei már nem lesznek alkalmasak a munkára. Ha mégis elkerülhetetlen a fotózás, szánjunk időt a sminkelés során egy kis beszélgetésre, hogy közvetlenebb legyen a kapcsolat. Oldott légkörben a munka mindig könnyebb.

2. Kusza háttér

Legyünk nagyon körültekintőek a fotózás helyszínének kiválasztásakor! Ha a témánk körül sok más dolog eltereli a figyelmet, a kép nem fog harmóniát tükrözni. Nem beszélve arról, amikor lakásunk intim részletei tárulnak fel a néző előtt, vagy még rosszabb esetben egy félbevágott családtagot, házi kedvencet is belekomponálunk a műbe. Próbáljunk úgy helyezkedni, hogy egy semleges hátteret kapjunk, vagy legalább a tárgyak úgy legyenek elhelyezve, hogy ne zavarják a harmóniát. Ha a modellünk és a mögötte lévő dolgok kontúrja összeér, azt az agyunk automatikusan összekapcsolja. Nem szép, ha a modell fejéből nő ki az állólámpa, vagy kettévágja testét a fali polc.

 

Ezen a képpáron láthatjuk, hogy már az is mennyit javít, ha a egyszerűbb hátteret választunk. Csak két lépést kellett tenni, hogy más szögből fotózzam Szofit. Ugyanott, ugyanazzal a  kamerával. A sorozat többi részéből kiderül, hogyan javíthatjuk tovább a munkánkat kis odafigyeléssel.

Folyt. köv.

---

Lifestyle család- és gyerekfotózás: DreamWorld Photography by Ingrid Ihasz

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása